Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı izin belgesi olmayan bir otobüse ceza kesti.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından 31 Mart 2020 günü saat 04.30 sıralarında Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Kılçak mevkii, İstanbul yolu üzerinde icra edilen kontrol sonrasında bir turizm firmasına ait 34 TM plakalı otobüs durduruldu.

Durdurulan otobüste şoför olarak 51 yaşındaki H.B, isimli şahsın olduğu görülürken, şoförün beyanında bir firmada şoför olarak görev yaptığını ve firma çalışanı 15 işçiyi İstanbul ilinden memleketleri olan Zonguldak, Karabük, Bartın ve Sinop illerine götürmek için görevlendirildiğini ve İstanbul’dan seyahat izin belgelerinin bulunmadığını beyan ettiği bildirildi.

34 TM plakalı otobüste bulunan 2 şoför ve 15 işçi olmak üzere toplamda 17 şahıs hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282 SKM, gereğince mülki makam aracılığıyla 3 bin 150 TL idari para cezası kesilmek üzere idari yaptırım tutanağı tanzim edildi.

Olayın ardından şahıslarla ilgili mülki makamların talimatına göre gözlem/kısıtlama tedbirinin uygulanacağı belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi