Genel Başkan Akşener’in İYİ Partinin oy oranının gerilemesinden sorumlu tutulması sonrası yapılacak olan kongrede genel başkanlığa aday olmayacağını açıklaması, ülke kamuoyunda bu partide belli bir çöküşün ilk işaretleri olarak yorumlandı.

Şimdiye kadar CHP desteğiyle mecliste  grup kuran, daha sonra yapılan seçimlerde ittifak sayesinde oy oranını artıran ancak son cumhurbaşkanlığı seçimi aşamasında Akşener’in kaprisleriyle gündeme gelen karmaşanın bir eseri olarak oy oranı düşen ve yüzde 3’lere kadar gerileyen İYİ partinin durumu hiç de iyi görünmüyor.

Ülke genelinde teşkilatlarda istifalar bir biri peşi sıra geliyor, son olarak Kastamonu teşkilatı çökme aşamasına gelmiş bulunuyor.

Akşener’e kadın rakip Akşener’e kadın rakip

Zonguldak’ta da daha önce istifalar bu partide gündeme gelmişti, bundan sonra da gelecek beklentisi kamuoyunda yaygın.

Belli bir tabanı olmayan, yayın organları bulunmayan toplama üyelerle ayakta duran İYİ Partinin bu gidişle ülkenin siyasi tarihinden silinmeye doğru yelken açtığı ve benzer DEVA, Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Saadet partisi gibi partilerle  birlikte bir  seçim daha göremeyeceği görüşü üstünde ülke kamuoyu hem fikir olmuş bulunuyor.

Muhabir: Sermet AKSU