KESK Zonguldak Şubeler Platformu ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak şubesi ortak bir açıklama yaparak, sağlık emekçilerinin onurunu hiçe sayan açıklamayı esefle kınadıklarını belirttiler.

Yapılan ortak açıklama şöyledir:

“COVİD-19 salgını Dünya’nın dört bir yanında ve ülkemizde sağlık hizmetlerini zorlarken, sağlık çalışanlarının bugünlerde hiç kuşkusuz sahada en ön safta yer aldıklarına, hayatlarını hiçe sayıp can kurtarmak için virüs kapıp hastalandıklarına ve can verdiklerine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Sağlık emekçilerinin salgınla kararlılıkla mücadele ettiği böyle bir dönemde Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan Bektaş’ın basına da yansıyan ve sağlık çalışanlarını suçlayıcı talihsiz açıklaması bizleri, kamuoyunu ve sağlık emekçilerini derinden yaralamakla kalmamış, bu uğurda cansiperhane mücadele edenleri üzmüştür.

Sağlık emekçilerinin meslek onurunu hiçe sayan ve açıklamayı esefle kınıyor, sağlık çalışanlarımızın bu emsalsiz mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmayı görev kabul ediyoruz. İyi ki varsınız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi