Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Pulat  mesajında;“12 Mart 1921 tarihi İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabulünün tarihidir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, ulusal bağımsızlık, özgürlük ve egemenlik mücadelemizin de en önemli sembollerinden biridir” diyerek şunları söyledi:

“İstiklal Marşımızın ülkenin ulusal birliğini güçlendiren ve ulusal duygularımızı coşturan, sevgimizi paylaştığımız büyük bir değerdir. Dünya’nın en haklı en kutsal savaşlarından birini verdiğimiz, sömürgeciliğe karşı verilmiş, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz bir yapıttır.

Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için bir karış toprağını vermemek için mücadele ederken Mehmet Akif Ersoy Türk milletine cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşını yazmıştır. Mehmet Akif Ersoy “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. 

 Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş Millî Mücadele kahramanlarımızı saygı ve özlemle anıyor ve İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi