İŞKUR Toplum Yararına Program kapsamında, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Merkez ile Kozlu, Kilimli, Alaplı Devrek ilçe milli eğitim müdürlüklerinde 9 ay süreli çalıştırılacak 280 temizlik görevlisi ile 129 güvenlik görevlisi noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

İŞKUR Toplum Yararına Program kapsamında, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde toplum yararına program (TYP) kapsamında Zonguldak Merkez, Kozlu, Kilimli, Alaplı, Devrek ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 9 ay süreli çalıştırılacak 280 temizlik, 129 güvenlik görevlilerinin belirlenmesi için Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, kura çekiminde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilimiz ve ilçelerde alınacak 500 temizlik ve 234 güvenlik görevlisi ile ilgili bugün çekiliş yapılacak. Tabi ki pandemi nedeniyle bu çekilişe dışarıdan katılımcı almıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve noter yetkilileri burada bulunmakta. Şunu açıklamakta fayda görüyorum; elimizde İki listemiz var birinci listemizde engellilerimiz, eski hükümlülerimiz, kadınlarımız ve 35 yaş üstü erkeklerimiz var. İkinci listede de 35 yaş altı erkeklerimiz var. Birinci listemizde yeterli katılım olmadığı takdirde ikinci listemizden noter kura çekilecek. Başvurulara baktığımızda birinci listemiz yeterli görünüyor. Yeteri kadar başvurumuz var. Noter çekilişine müteakiben daha sonra GBT sorgulama Emniyet Müdürlüğü'nce yapılacak. Ardından gelir sorgulama yapılacak. Şunu söylemek istiyorum; noterden çıkan bugünkü katılımcılarımız, illa hemen başlayacak diye bir şey yok çünkü bildiğiniz gibi son düzenlemeye göre asgari ücreti 1 buçuk katı oranında evine gelir girenler, bu programa katılamayacaklar. Bu da 3 bin 480 liraya tekabül ediyor. Noter çekilişinden sonra gelir taramaları yapıldıktan sonra, bu sayıyı aşanlar listeden çıkarılacak. Onların yerine yedekler devreye girecek. Bugün burada Ereğli, Çaycuma ve Gökçebey yok. Diğer ilçelerimizin tamamı merkez ile birlikte burada çekilecek.”

Zonguldak Merkez ve köylerde görevlendirilecek 150 temizlik görevlisi ile Kozlu’da 29, Kilimli’de 25, Devrek’te 31 ve Alaplı’da 45 temizlik görevlisi için kura çekildi.

Güvenlik görevlisi içinse; Merkez 60, Kozlu 14, Kilimli 17, Devrek 19, Alaplı 19 kişi kura çekimi ile belirlendi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi