Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan beraberinde yönetim kurulu ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ZONDEF'in önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti

Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan'da, "Biz de İstanbul Zonguldak Dernekler Federasyonu olarak sivil toplum kuruluşlarının bağlı bulunduğu bir üst yapı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Basın önemli tabii ki ve bu nedenle ilk ziyaretimize Zonguldak'tan Gazeteciler Cemiyeti ile başladık. Konumuz Zonguldak günleri ve geçen yıl yapmış olduğumuz etkinliği bu yıl daha iyi nasıl yaparız bunu istişare edeceğiz.

Zonguldak günlerine 27-30 Ekim tarihinde gerçekleştireceğiz. Bugün Zonguldak'ta bir dizi ziyaretlerde bulunacağız Vali bey ile randevumuz var bazı kurumlarla randevumuz var. Amacımız Zonguldak adına İstanbul'da yaşayan Zonguldaklılar olarak neler yapabiliriz, Zonguldak'ın adını nasıl daha iyi duyurabiliriz, kültürel ve yöresel zenginliklerimizi daha çok kişinin duymasını nasıl sağlayabiliriz ve artı değer nasıl katabiliriz konularında elimizden geldiğince çaba içerisindeyiz çalışmalar yapıyoruz. ZONDEF'in genel merkezi İstanbul'un merkezi sayılan Kağıthane'de Z şeklindeki özel yapım bir proje olan binadadır. Genel merkezimiz Z Ofiste Zonguldak'ın Z'sinde ve çok anlamlı bulduğumuz için faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza orada devam ediyoruz. İstanbul'da 126 bin 500 kayıtlı resmi olarak Zonguldak'lı yaşıyor. Zonguldak'tan göç eden ve İstanbul'da doğan çocuklar İstanbul kayıtlı olduğu için onlar bu sayıya dahil değil. Zonguldak'a yakın olduğu için nüfus kaydı halen burada olanlar da var kayıtlı 126 bin 500, ancak kayıtsız olanlar ile birlikte yaklaşık 200- 250 bin civarında İstanbul'da Zonguldaklı yaşıyor" dedi.

ZONDEF kurucusu Ali Rıza Kiremitçi de 10 yıl önce kurdukları ZONDEF'in her geçen gün daha da büyüdüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi