Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs İşçi Bayramının sokağa çıkma yasağına denk gelmesi sebebiyle kısıtlı sayıda katılımcı ile sembolik olarak kutlayacaklarını belirtti.

Sokağa çıkma yasağı olsa da 1 Mayıs’ın işçilerin, emekçilerin bayramı olduğunu ve bayramlarını kutlayacaklarını belirten Yeşil, “GMİS olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı akşamı saat 21.00’da tüm halkımızı evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyoruz” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“1 Mayıs İşçi Bayramımızın Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağının olduğu güne denk gelmesi sebebiyle GMİS, Türk-İş Zonguldak Şube Başkanları, KESK, DİSK ve TMMOB’dan oluşan 15 kişi ile birlikte 30 Mayıs 2020 tarihinde saat 17.30-18.00 saatleri arasında sembolik olarak Madenci Anıtında kutlayacağız. Sokağa çıkma yasağı olsa da 1 Mayıs bizlerin yani işçilerin, emekçilerin bayramı ve bu bayramımızı kutlayacağız. Alanlarda toplanamasak ta bu bayramın duygusunu insanlarımıza yaşatmak istiyoruz. Her zaman savaşsız, sömürüsüz, işçilerin ezilmediği, işçilerin haklarını aldığı bir dünya istediğimizi söyledik. 30 Mayıs günüde işçilerimiz adına Madenci Anıtı önünde 1 Mayıs İşçi Bayramımızı kutlayacağız.

Saat 17.30’da başlayacak olan programımız saygı duruşu, istiklal marşımızın okunması ile başlayacak madenci anıtına temsilcilerin çelenk koyması ve basın açıklaması ile sona erecek. 1 Mayıs sokağa çıkma yasağının olduğu gün belediye hoparlöründen belirli saatlerde 1 Mayıs Marşımız seslendirilecek. İşçi arkadaşlarımızın 1 Mayıs 2020 tarihi akşamı saat 21.00’da ellerinde Türk Bayraklarıyla evlerinin balkonunda veya camlarında İstiklal Marşımızı söyleme talepleri vardı bu talep bizleri de çok mutlu etti. GMİS olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı akşamı saat 21.00’da tüm halkımızı evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi