Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2021 yılını Türkiye Taşkömürü Kurumu, sendika ve madenciler olarak güzel bir yıl olarak geride bıraktıklarını söyledi.

2021 yılını değerlendiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, güzel bir toplu sözleşme dönemi geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin 2022 yılında kuruma işçi alınması olduğunu ifade etti.

2022 yılında tüm emek camiasına ve halkımıza mutluluklar diliyorum diyen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

KURUMA İŞÇİ ALINMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

“2021 yılına 2020 yılında dünyada ve ülkemizde meydana gelen pandemi ile başladık. Yangınlar, seller, depremlerle zor bir sene geçirdik. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Genel Maden İşçileri Sendikası için ise güzel bir yıl oldu. Toplu Sözleşme dönemimize denk gelen tarihler itibariyle geçmiş yıllara nazaran çok iyi bir sözleşme imzaladık. Türkiye Taşkömürü Kurumu içinde bizler yıllardır mücadele veriyoruz. Kuruma işçi alınması için mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Kuruma işçi alınmasıyla ilgili altyapı çalışmalarını oluşturduk son raporlar hazırlanıyor. Raporlar hazırlandıktan sonra bakanlığımıza sunacağız. Kuruma işçi alınması için elimizden geleni yapıyoruz.

ZONGULDAK İÇİN YAPILACAK HER MÜCADELENİN İÇERİSİNDEYİZ

İnşallah 2021 yılında temellini attığımız işçi alımları ve Türkiye Taşkömürü Kurumunun tekrar ayağa kalkması konularında yaptığımız çalışmaların sonucu inşallah 2022 yılında hayata geçirmek bizlere nasip olur. Çünkü Zonguldak bizim, Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim. Bizler Zonguldak’ın ve kurumun birer parçasıyız. Zonguldak için yapılacak her mücadelenin içerisindeyiz. İnşallah 2022 yılında bu düşüncelerimiz hayata geçer ve güzel bir Zonguldak’ta, ayağa kalkmış bir Türkiye Taşkömürü Kurumunda bizlerde çalışma hayatımıza devam ederiz. 2022 yılında tüm emek camiasına ve halkımıza mutluluklar dileyerek yeni yılını kutluyorum.

GÜÇLÜ ZONGULDAK İÇİN LOBİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Zonguldak için güçlü bir lobi çalışmamız var ve biz bunu başaracağız. İnşallah 2022 yılında Zonguldak lobisini oluşturacağız ve Zonguldak için her kesin yan yana gelip hareket ettiğini göreceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi