Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında geçici olarak işyerleri kapatılan çay ocakları, kahvehane, lokanta, kafeterya gibi işletmelerin mağdur olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle işyerleri geçici olarak kapatılan çay ocakları, kahvehane, lokanta, kafeterya işletmecilerinin ve çalışanlarının oldukça mağdur olduklarını belirten Küçük, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a seslenerek kira desteği talepleri olduğunu belirtti.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

“Malumunuz pandemiden dolayı hemen hemen bir aya yakındır Zonguldak’taki kahveci, lokantacı, kafeterya gibi odamıza bağlı tüm esnaf arkadaşlarımızın işyerleri kapalı durumdadır. Görüştüğümüz esnafımızdan her 10 kişiden 9’u, ‘başkanım biz kiramızı nasıl ödeyeceğiz’ sorusu soruluyor bize. ‘Bu dönemde bizden kira talep edilmesin’ diyorlar. İkinci bir şey; bu zor dönemde meslek odamıza bağlı esnaflarımızın adına Sayın Valime seslenmek istiyorum; bizler, esnaflarımız mağdur durumdayız. Kahveci, lokantacı, kafeterya, çay ocağı çalıştıran bünyemizdeki bütün esnaf arkadaşlarımız mağdur durumdalar. Sayın valimizden özellikle rica ediyorum; esnafımız ve sanatkarımız adına. Bizlere de kira desteği sağlanmasını istiyoruz. Kapalı olduğumuz bu dönemlerde en azından esnafımızı rahatlatıcı kira desteğinin olmasını esnafımız adına talep ediyoruz. İnanıyorum ki, esnafımız adına gereken hassasiyeti göstereceklerdir.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ YAPILANDIRMA KONUSUNDA GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEKTİR

Bunun yanında Pandemi Kurulu’ndan, Sayın Valimizden, Sayın Belediye başkanımızdan istirhamımız var. Özellikle Belediye Başkanımıza da seslenmek istiyorum; Malumunuz esnafımızın işyerleri şu anda kapalı, buralarda yapılandırılmış borçlarımız var. Esnaf arkadaşlarımız bu konuda da tedirginler. Yapılandırılmış olan borçlarla ilgili olsun, Belediye ile ilgili su borçları, katı atık ve çevre temizlik vergisi borçları olsun bu konuda da Sayın Belediye Başkanımızın da esnafımız adına gereken hassasiyeti göstereceğini bu konuda bizlere yardımcı olacaklarını en azından kapalı olduğumuz süreler içerisinde bu konuda da destek bekliyoruz.

ESNAFIN KREDİ ÇEKMESİ KONUSUNDA ŞARTLARI UYAN VAR UYMAYAN VAR!

Bu konu ile ilgili şu ana kadar her hangi bir şey söylemedik. Sadece Zonguldak Belediyesi’nin kira ile ilgili o da kendine bağlı esnaf arkadaşlardan kira konusunda bir konu geçmişti. Onun haricinde bizim meslek odamız olarak tabi ki bu süreçte bütün işyerlerimiz kapalı, Sayın Belediye başkanımızdan da bu yönde taleplerimiz var. Sayın valimizden de dediğim gibi kira desteğinin yanında esnaf arkadaşlarımızın işyerleri kapalı olduğu için sadece şu anda Halk Bankası üzerinden bir kredi kullandırılıyor, bunda da arkadaşlarımızın şartları uyan var, uymayan var. Bu nedenden dolayı da esnaf arkadaşlarımızın evlerini geçindirecek kadar destek talep ediyoruz. İnanıyorum ki bu zor günleri hep beraber atlatacağız. Fakat her şeyden önce burada mağduriyet anlamında meslek odamıza bağlı esnaflarımızın şu anda çay ocağı, kahvehane, lokanta, kafeterya tüm gıda işletmeleri, bünyemizdeki üyelerimiz son derece mağdur durumda. Ben onların sesi olarak bu taleplerimizi iletmek istedim.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi