Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Coronavirüsü tedbirleri kapsamında okulların tatil ilan edilmesini olumlu bulduklarını söyledi.

Bundan sonraki süreçte halkımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz üzerine düşeni yapmalıdır diyen Ören, “Mümkün mertebe toplu olan yaşam alanlarından uzak durmalı ve hijyen kurallarına eksiksiz uyulmalıdır. Bu kapsamda okulların tatil edilmesi oldukça önemlidir” dedi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesine rağmen müdür, müdür yardımcısı, şoför, teknisyen ve hizmetli gibi çalışanların işlerine devam ettiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, açıklamasına şöyle devam etti:

İNTERNETİ OLMAYAN ÖĞRENCİ EBA’DAN NASIL YARARLANACAK?

“Dünyada ve dolayısıyla ülkemizdeki Corona virüsü (Covid-19) ile ilgili olarak bir sürü sağlık tedbirleri alındı. Bu sağlık tedbirlerini olumlu buluyoruz. Bundan sonraki süreçte artık halkımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz üzerine düşeni yapmalıdır. Mümkün mertebe toplu olan yaşam alanlarından uzak durmalı ve hijyen kurallarına eksiksiz uyulmalıdır. Bu kapsamda okulların tatil edilmesi oldukça önemlidir. Eğitimin sürdürülebilir olması noktasında uzaktan eğitim ve televizyondan eğitim bir çare gibi görünse de pek çok eksikliği de içerisinde barındırmaktadır. Mesela interneti olmayan aileler bu eğitimden nasıl faydalı olacaktır? İnterneti çekmeyen yerlerde online eğitim nasıl sağlanacaktır? Okullarındaki müfredat ile televizyon ve EBA'daki müfredat paralel olacak mıdır? Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi olarak mutlaka öğretmenlerin seminer suresinin kaldırılıp 1 Temmuz'a kadar eğitimin devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu 15 günlük zaman birimi kayıp zaman birimi olduğundan liselere giriş sınavlarının ve üniversite giriş sınavının makul süre ile uzatılması gerektiğini düşünüyoruz.

OKUL İDARELERİ VE DİĞER ÇALIŞANLARDA İZİNLİ SAYILMALI

Ayrıca okullar tatil edildi yalnız halen müdür, müdür yardımcısı, şoför, teknisyen ve hizmetli gibi çalışanların işlerine devam etmesi haksızlıktır. Onlarda diğer çalışanlar gibi izinli sayılmalıdır. Ayrıca kreşler ve anaokulları tatil edildiği için çalışan anne ve babalar çocuklarını barındıracak yer bulunmamakta özellikle ebeveyni olmayan kamu çalışanları için bu durum eziyet haline gelmektedir. Devletimiz en azından bu süreç içerisinde çalışan anne babalardan isteğe bağlı olarak en azından bir tanesini izinli saymalıdır. Ayrıca birçok AVM, Cafe, kahvehane, çay ocakları tedbirler kapsamında kapatılmıştır. Buralarda günlük 50 ile 100 lira arasında yevmiye ile çalışan pek çok kişi işsiz ve ekmeksiz kalmıştır. Bu alanda muhtarlıklar, belediyeler bu kişileri iyi tespit edip sosyal yardımlaşmadan bu tür kişilere yardım verilmesinin sağlanması büyük önem arz etmektedir. Türk Eğitim-Sen Zonguldak şubesi olarak tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu vehim salgından en az zararla kurtulmamızı Allah'tan niyaz ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi