Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul’da iki günlük “Kapasite Geliştirme ve “Perspektif Çalıştayı” düzenlendi.

24-25 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen çalıştaya iletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüklerinin yanı sıra 81 ilden gazetecilerin ve gazeteciler cemiyeti başkanlarının da hazır bulunduğu çalıştayda Zonguldak’tan Şafak Gazetesini temsilen Meryem Demir’de katıldı.

Çalıştayın açılışı, 24 Aralık Cuma günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un sunumuyla başladı.

TÜRKİYE'NİN İLETİŞİM VİZYONU ANLATILDI

İstanbul Wow Hotel’de düzenlenen çalıştayın açılışını yapan İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye’nin iletişim vizyonunu anlattı. 2023, 2053 ve 2071 vizyonu ile ilgili detaylı sunum gerçekleştiren Altun, Türkiye Marka Ofisi’nin önemli ve acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, en temel amaçlarının her şeyden önce Türkiye markasını güçlendirmek olduğunu söyledi. Altun, yürütülen çalışmalarla ülkenin mevcut potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve tüm dünyaya Türkiye’nin gücünü ve kapasitesini doğru ve güvenilir şekilde doğru araçlarla aktarmaya gayret ettiklerini anlattı.

İNTERNET YASASI MECLİSE GELİYOR

İnternet Yasası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve İletişim Başkanlığı olarak projelerini meclise sunduklarını ifade eden Başkan Altun, yasanın en kısa zaman diliminde meclisten geçmesini umduklarını, yeni yılda bu yasanın mutlaka yürürlüğe gireceğine inandığını söyledi. Fahrettin Altun, "Bizler çalışmalarımızı tamamladık. TBMM'de gerek Dijital Mecralar Komisyonu gerekse diğer komisyonlarda da girişimleri yaptık, tüm hazırlıklar tamam. Sosyal Medya Yasası ile birlikte İnternet Gazeteciliği Yasası da mutlaka kanunlaşacaktır" dedi.

Bilişim güvenliği, sıfır atık, iş sağlığı ve güvenliği gibi konuların da ele alınacağı çalıştayda, bölge müdürlüklerinin kendi bölgelerine ilişkin faaliyetlerine ve sorunlarına yönelik sunum ve çözüm önerileri de değerlendirilecek. İki günlük çalıştayda ayrıca; kamu personelinin sosyal medya kullanımında ve harcamalarda dikkat etmesi gereken hususlar da masaya yatırılacak. Haber Meryem Demir

Editör: Haber Merkezi