Derneğin birinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Derya Akbıyık'ın yaptığı kongrede üyeliklere Dilek Akdoğan ve Nilgün Koçaklı seçildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Dernek Başkanı Bilgin Bayat yaptığı açıklamada, delegelere verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, yaptığı dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayat açıklamasında, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren bizlere destek veren tüm hayırsever, bağışçı ve gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Yeni dönemde hedefimiz 3 yıllık süre içinde kamu yararına dernek statüsünü kazanmak, derneğimize gayri menkul alımı (dernek yeri, araç vb) sağlamak, nerede bir ihtiyaç sahibi, mazlum, gariban varsa hepsine ulaşmak, gerçek ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak, başta Zonguldak olmak üzere ülkemizdeki ve dünyanın her yerindeki mazlumlara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine çare olmak olacaktır. Allah niyetlerimiz kabul etsin ve yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yönetim kuruluna, Bilgin Bayat, Gülden Eryiğit, Sema Velşoğlu, Canan Karalar, Tuğba Turgut, Hacer Pirecioğlu, Serap Uludağ seçilirken, Denetim Kuruluna, Derya Demir, Arzu Kapucuoğlu, Nilgün Koçaklı seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi