Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasayı veto eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasanın veto edilmesinin Zonguldaklıları mutlu ettiğini, şimdi görevin burayı denetleyecek olan Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğünde olduğunu söyledi.

İçinde Zonguldak milletvekillerinin de olduğu Ak Partili ve MHP’li vekiller bizim zehirlenmemiz için el kaldırdı, Cumhurbaşkanımız veto etti diyen Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Zonguldak Şubesi eski Başkanı esnaf Şükür Küçükali, açıklamasına şöyle devam etti:

CUMHURBAŞKANIMIZ VATANDAŞININ SESİNİ DİNLEDİ VEKİLLERİNİ DİNLEMEDİ

“Bundan bir hafta önce Türkiye’nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifine Ak Partili ve MHP’li sayın milletvekillerimizin el kaldırdıklarını belirtmiştim. Şimdi sayın cumhurbaşkanımız benim sesime yani vatandaşlarının sesine kulak verdi, milletvekillerini dinlemedi bu yasayı veto etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza yasayı veto ettiği için teşekkür ediyorum.

VEKİLLER VATANDAŞIN GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNSÜN

Şimdi benim bir önerim var; sayın milletvekillerim siz artık vatandaşın gerçek gündemine dönün. Vatandaş aşırı derecede yükselen elektrik, su, doğalgaz fiyatları konusunda mağduriyet yaşıyor. Siz bunların fiyatlarının düşürülmesi için çalışma yapın. Vatandaşın ve esnafın sorunlarına çare bulmak için çalışmalar yapın. Esnaf için çok önemli olan sicil affı konusunda mücadele verin. Siz artık vatandaşın doğal hakkı olan konular için mücadele verin. Sizler vatandaşın haklı olduğu konular için mücadele verirseniz sayın cumhurbaşkanımızda sizin bu haklı mücadelenize destek verir. Biz sizleri meclise vatandaşın haklarını savunasınız diye göndermiştik siz bizim zehirlenmemiz için el kaldırdınız. Ama sayın cumhurbaşkanımız o konuyu veto etti.

SIRA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNDE

Bir çağrımda buradan Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğüne; Sayın Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü yetkilileri şimdi sıra sizde. ÇATES’in bacasını denetleyin. İnsanların zehirlenmesine müsaade etmeyin. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu veto etmesi sizin bağlı olduğunuz kurumun dolayısıyla sizlerin elini güçlendirmiştir. Bundan sonraki süreçte ne gerekiyorsa yapın” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi