Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, ekonominin tepetaklak olduğunu ve esnaf ile vatandaşın nefes alamayacak duruma geldiğini söyledi.

Zonguldak ekonomisinin de kötü olduğunu belirten Uzun, “Baktığımızda görüyoruz bütün bankaların önünde insan kuyruğu var. İnsanlar artık mecburen bankaların verdiği kredilere başvuruyorlar. İnsanlar borçlarını borçla kapatmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşımızda esnafımızda çok çaresiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, açıklamasına şöyle devam etti:

İNSANLAR SADECE KENDİNİ DÜŞÜNMEKTEN VAZGEÇMELİ!

“Pandemi süreciyle birlikte tüm ülke ve Zonguldak olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Peşine de ülkece normal dedikleri normalleşme sürecinin içine atıldık. Çeşitli kurallar kondu ancak genel olarak bakıldığında konulan bu kurallara çok fazla riayet edilmedi. Bir takım sıkıntıların yaşandığı ve salgının yeniden artışa geçtiğiyle ilgili veriler var ortada. Bu durum doğal olarak hepimizi endişelendirmeye başladı. İnsanlar bu durumdan çok sıkıldı ve yeniden evlere tıkılmak istemiyor ve hayat devam etsin istiyor. Ama söz konusu sağlık olduğunda da hepimiz çok korkuyoruz. Herkes sadece kendini düşünmekten vazgeçmeli. Birbirimizi düşünmeliyiz ve sağlığımızı ciddiye almalıyız. Kronik hastalığı olan, tedavisinin devamlılığı gereken hastaların tedavisi de bu süreçte aksadı onları da düşünerek hareket etmeliyiz. Bu nedenle tüm halkımızdan azami gayret rica ediyorum. Vatandaş olarak hepimize çok büyük sorumluluk ve görev düşüyor.

EKONOMİ TEPETAKLAK OLMUŞ DURUMDA

Ekonomi hakkında söylenecek çok şey var çünkü ekonomi tepetaklak olmuş durumda. Zonguldak’ın ekonomisi zaten kötüydü, pandemi öncesinde de onlarca esnaf kepenk indirmişti. Halen esnafın sıkıntıları katlanarak devam etmekte! Baktığımızda görüyoruz bütün bankaların önünde insan kuyruğu var. İnsanlar artık mecburen bankaların verdiği kredilere başvuruyorlar. İnsanlar borçlarını borçla kapatmak zorundalar! Bu anlamda açıklanan paketlerde esnafa ciddi anlamda yardım yapıldığını düşünmüyorum ve esnafların bağlı olduğu odalar ile sanayi odaları başkanlarının da ortaya proje koymadığını görüyorum. Aksine hükümetin açıkladığı paketleri öven, yere göğe koyamayan açıklamalar yaptıklarını görüyorum ve esnaf adına üzülüyorum. Bu nedenle esnaflarımızı rahatlatacak tedbirler alınması gerektiğini düşünüyorum. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, “Tencerenin deviremeyeceği hükümet yoktur” derdi. Şuanda ülkemizin büyük kesiminin tenceresi gerçekten kaynamıyor. Vatandaşımızda esnafımızda çok çaresiz. Herkes ne yaşadığını ve ne çektiğini kendisi biliyor. TUİK’in verileri bizlere pembe tablo çiziyor ama gerçeğin böyle olmadığını vatandaş yaşayarak öğreniyor. Esnaf ve vatandaş nefes alamayacak duruma geldi.”

VALİMİZİN İLK SÖZLERİ BİZİ HEYECANLANDIRDI

Son valiler kararnamesiyle Zonguldak Valisi olarak atanan ve görevine başlayan Mustafa Tutulmaz’a başarılar dileyen Uzun, “Sayın valimiz şehrimize hoşgeldi. Yaptığı ilk açıklamaları dinledim ve çok olumlu buldum. Zonguldak halkının da valimizin açıklamalarını olumlu bulduğunu duyuyorum. Bu durum herkeste bir heyecan yarattı. Umarız şehrimizde başlayan ve devam eden projeler sayın valinin emekleriyle daha da hızlandırılarak sonuçlanır bizde görürüz. Zonguldak kendisine verilen sevgiyi, emeği hiçbir zaman karşılıksız bırakmayan bir şehirdir. İnşallah sayın vali görev süresi bitip şehrimizden ayrıldığı zaman akıllarda hep sevilen ve şehre hizmet eden bir vali olarak kalır” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi