Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Arife Dereli yaptığı açıklamada, ‘Tüm suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Dereli, dernek binasında beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, “Otizmli M:E’nin bakım evinde yaşadığı şiddetin ardından hayatını kaybetmesi çocuklarımızın insan yerine konulmadığının göstergesidir” diyerek şunları söyledi:

“Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz ve Türkiye Otizm Meclisi olarak kurulduğumuzdan bu yana otizmli evlatlarımız ile ailelerinin sahada yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerini, yaşanmışlıkları da ortaya koyarak, hem yerelde ve de merkezde en üst düzeyde yetkililere yazılı ve sözel olarak ilettik.

İlk günden beri dile getirdiğimiz gibi otizmli bireylerin tanı konulduğu andan itibaren kaliteli eğitim, sağlık hizmetlerine kolay ulaşım ve kötü muamele görmemek haklarıdır. İnsan onuruna yakışır bakım hizmetlerinin önemi ve gerekliliği toplum vicdanı ve yaşam hakkı açısından elzem olduğu bir daha ortaya çıkmıştır.

Adli sürecin başladığı ve 26.09.2022 tarihinde basına ‘Bakımevinde kan donduran vahşet’ başlıklı olaya ilişkin sürdürülecek yargılamanın her aşamasının takipçisi olacağız. Kendini koruma ve gördüğü zararı yetkililere bildirme becerisi tipik akranları gibi gelişmemiş olan 20 yaşındaki M.E’nin şüpheli ölümünün aydınlatılması için otopsi raporunun ivedilikle dosyaya kazandırılmasını, video görüntülerinden de açıkça anlaşıldığı üzere, bu olaya sessizce tanık olmuş kişilerin yargı önünde hesap vermesini ve tüm suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi