Çaycuma İngiliz Kültür Kolejleri Özel Ayışığı İlkokulu  1/A sınıfı İngilizce öğretmeni Derya Yıldız Essena’nın dahil olduğu 'Yalnız ama Beraber' (Alone but Together) eTwinning projesi büyük bir başarı ile sona eriyor.

Romanya, Portekiz ve Türkiye’nin dahil olduğu 3 farklı ülkeden toplamda 13 öğretmenin ve 95 öğrencinin aktif katılımları ile sürdürülen 6 aylık yoğun bir çalışmanın sonunda öğrenciler birçok yeni öğrendikleri web2.0 araçlarını proje süresince aktivitelerde kullandılar . Öğrenciler, yeni nesil öğrenme araçları ile ‘Öğrenmek eğlencelidir’ mottosunu bir araya getirdiler.

Proje kapsamında öğrenciler; kendi avatarlarını oluşturdular. Proje arkadaşlarına Canva üzerinden hazırladıkları yeni yıl kartları gönderdiler. e-Güvenlik ile ilgili bilinçlenip, sanat ve okuma etkinliklerine aileleri ile katıldılar. Karbon ayak izi hakkında e kitap hazırlayıp çevrelerindeki flora hakkında bilgi edindiler. Projenin son aşamasında ise öğrenciler doğaya kalıcı bir armağanda bulunup fidan, tohum ve çiçek ektiler.Haber: Gönül Dombaycı


Editör: Haber Merkezi