Zonguldak Çaycuma ilçesi Velioğlu İlkokul Yardımcısı Emel Kaya, “İLKSAN’da Şimdi Değişim Zamanı’ diyerek ilçe temsilciliğine aday oldu.

Tüm üyelerden destek beklediğini söyleyen Emel Kaya, ​1943 yılında kurulan İLKSAN sınıf öğretmenleri ,özel eğitim öğretmenleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının yargı kararları ile zorunlu olarak üye olduğu İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal  Yardım Sandığı bugün 300 bin üyeye ulaşmıştır.

​İLKSAN modelini örnek alarak kurulan ve zorunlu üye aidatlarıyla desteklenen yardımlaşma sandıkları ,üyelerine büyük ekonomik ve sosyal imkanlar sağlamaktadır. Bu durum doğal olarak İLKSAN üyelerinde aidatlarını birikime dönüştürecek, kendisinden sonra kurulan yardımlaşma sandıklarında olduğu gibi ,kazançlı bir yardımlaşma ve emeklilik sistemi beklentisi oluşturmuştur. Bu beklentiler gerçekleşmediği gibi üyelerine verdiği ikrazlarda bankalardan daha yüksek faizle para vererek ihtiyacı olan üyelerini daha da mağdur etmektedir.

​İLKSAN sadece faizle üyesine borç vermekten ibaret bir finansal yönetimi tercih etmek yerine Bireysel Emeklilik Sisteminde(BES) olduğu gibi üyesinin tercihi ile faizli-faizsiz fon yönetimleri ile veya üretim ekonomisiyle kar elde edebilecek alanlara yatırım yapmalıdır.Geldiğimiz noktada aidatlarımızdan oluşan birikimleri değerlendiremeyen, sadece üyelerine yüksek faizle borç veren ,yönetimde görev alanların yüksek maaş aldığı  İLKSAN’ın üyelerine umut veren bir durumu kalmamıştır.Bu haliyle sandığımızın hangi hedefe yol aldığı belirsizdir.Üyelerinin büyük çoğunluğunun kadın olmasına rağmen yönetimde kadın üyenin olmaması da başka bir sorundur. İLKSAN üyesi değerli arkadaşım,Alın terimizin ve birikimlerimizin kaybolmadan isminde belirtildiği gibi yardım sandığı hüviyetine dönmesi için İLKSAN seçimlerinde desteğinize talibim.”dedi.

İLKSAN ( İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) seçimleri 19 Haziran 2021 Cumartesi günü Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi