Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Evim” projesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı 5 bin konutun temelinin atılacağı 17 il ile ilgili bilgi verdi. Proje ile ilgili görselleri paylaştı.

25 Ekim tarihinde 5 bin konutun temelinin Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 17 ilde atılacağını bildiren Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Aylardır bu projeye hazırlık içerisindeyiz. 31 Ekim'e kadar başvuru süresi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da teşrifleriyle 5 bin konutun temelini büyük bir coşkuyla atacağız.” dedi.

“İlk Evim” projesi kapsamında temel atılacak 17 ilin içinde bulunan Çaydeğirmeni'ndeki gelişmelerle ilgili Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'ten konuyla ilgili görüşlerini aldık.

Çaydeğirmeni halkında heyecanlı ve umutlu bir telaşın yaşandığını belirten Başkan Gebeş, "Öncelikle bu projenin mihmandarlarından Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Bu projenin akıl eri vatandaşın dertleriyle dertlenen herkesin bir sıcak yuva sahip olması adına,  dünyada eşi benzeri görülmeyen böyle bir projeyi başlatan, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

Gebeş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu projenin gerçekleşmesi için varını yoğunu ortaya koyan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Türkiye genelinde ilk etapta 250 bin konut olarak hayata geçirilecek olan sosyal konut projesinin Çaydeğirmeni'mizde de uygulanması bizleri oldukça mutlu etmiştir.

Çaydeğirmeni beldemizde 317 konut ticaret merkezi, camii ve sosyal alanları da içinde olan proje ile ilgili fiziki çalışmalar yerinde başlamış olup, 25 Ekim'de temeli hazır hale gelmiştir.  Bugüne kadar Çaydeğirmeni'ndeki sosyal konutlarla ilgili 5 bin üzerinde müracaat bulunmaktadır. Bu nedenle ilave iki bin konutluk arsa üretme çalışmalarımız devam etmektedir. Çaydeğirmeni, duble yol üzerinde olan gelişen, büyüyen ve üst düzeyde talep gören bir belde haline gelmiştir.

Bu projelerin hayata geçirilmesinde, başta sayın cumhurbaşkanımız, değerli bakanlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beldemizin tanıtımına katkı veren değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyorum." (Şaban Yılmaz)

Editör: Haber Merkezi