Zonguldak İl Özel İdaresi 2020 yılı yatırım programları dahilinde araç parklarına kazandırdıkları toplam 18 aracın ilk 6 tanesi olan kanal kazıcıları düzenlenen törenle tanıttı.

Zonguldak İl Özel İdaresi 2020 yılı yatırım programları dahilinde araç parklarına kazandırdıkları toplam 18 aracın ilk 6 tanesi olan kanal kazıcıları İl Özel İdare ek binasında düzenledikleri törenle tanıttı. Kanal kazıcılar törenin ardından ilçelere dağıtıldı.  

Törene Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Genel Meclisi üyeleri ve kurum çalışanları katıldı.

KARAYILMAZ: “ZONGULDAK’TA İŞ VE İŞLEMLERİ DAHA HIZLI YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, “511 personelimiz, 70 tane ağır iş makinamız, 40 tane kamyonumuzla iş ve işlemleri Zonguldak’ta daha hızlı yapabilmek adına mücadele etmekteyiz” dedi.

KARAVELİ: “GAYEMİZ MEMLEKETTE KALICI HİZMETLER ÜRETMEK”

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, “İnşallah 2020 bütçesinde meclisimizle beraber planladığımız araç ve gereçlerimizin devamını getireceğiz. Hedeflediğimiz araçları inşallah Zonguldak İl Özel İdaremize kazandıracağız. Bizim gayemiz memlekette kalıcı hizmetler üretmek. Personellerimizi daha iyi araç ve gereçlerle çalıştırmak inşallah bunun başlangıcını yaptık. Zonguldak İl Özel İdaresi yenilenmeye başladı devamı da gelecek” diye konuştu.

TÜRKMEN: “EN ÖNEMLİ HİZMET VERECEĞİMİZ YERLERİN BAŞINDA KÖYLER GELMEKTE”

Köylerimiz bir cennet diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, şunları söyledi: “Köylerimizi daha fazla yaşanabilir hale getirmek için İl Özel İdaremiz mücadele veriyor. Köylere hizmet etmenin ekonomik bakımdan da bizlere büyük katkıları olacaktır. İnsanlarımız artık şehirlerden bıktı. Köylerimizi güzelleştirdiğimiz müddetçe, onların altyapılarını yaptığımız, elektrik, su, internet, telefon gibi ihtiyaçlarını getirdiğimiz müddetçe inanın insanlar artık şehirlerde iş hayatları için kalacaklardır. Üretime katkı vereceklerdir. Bu nedenle bizim en önemli hizmet vereceğimiz yerlerin başında köyler gelmektedir. Sizlerde buralara hizmet götürecek araçları da temin etmişsiniz. Bu konuda hizmeti geçen her kesi tebrik ediyorum.”

YORULMAZ: “ÖZEL İDARELER İLLER İÇİN ÖNEMLİ KURUMLARDIR”

Zonguldak Valisi Mustafa Yorulmaz, ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Özel İdarenin sunduğu hizmetlerin kalitesini artıracak ve maliyeti uzun vadede düşürecek araçların hizmete sunulmasıyla ilgili bir programda sizlerle beraberiz. Özel İdare hepimizin bildiği üzere öncelikle kırsalın belirli hizmetlerini yerine getirir. Oraların yol, su, kanalizasyon ve sosyal ihtiyaçlarını giderme gibi önemli hizmetlerini yerine getirir. Ancak bunun yanında bir taraftan da eğitimden sağlığa kadar sosyal hizmetlerden güvenliğe kadar birçok hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşlarına da önemli bir şekilde destek verir. Dolayısıyla Özel İdareler iller için önemli kurumlardır. Bu kurumların iyi çalışması gerekir. Bu kurumların kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması gerekir. Bizde Özel İdare olarak burada Özel İdarenin hizmetlerinde bu ilkeleri ön planda tutan bir anlayış içerisindeyiz. Hizmetleri vatandaşların memnuniyetini artıracak şekilde planlıyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz. Bahsettiğimiz hizmetleri yerine getirebilmemiz için bu gerekli aletleri hizmete sunmamız gerekir. Her geçen gün teknoloji gelişiyor ve tasarruflu makinalar daha ön plana çıkıyor. Bugün 6 tane iş makinemiz önümüzdeki bir aylık süreçte de 12 tane kamyonumuzu hizmete sunarak Özel İdaremizi bu yıl yenilemiş oluyoruz.”

Konuşmalın sonunda yapılan dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri iş makinesini inceledi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi