Zonguldak İl Genel Meclisinin Ocak ayı üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İl Genel Meclisinin 1 aylık tatil tarihinin belirlenmesi maddesi görüşülürken, Ağustos ayında tatil yapılmasına karar verildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde, 2021 yılında görev yapmak üzere, İlimiz ve İlçelerinden 2’şer hayırsever vatandaşın seçilmesi hususu görüşülürken, mütevelli heyetine Merkezden Halil İbrahim Yılmaz, Nizamettin Uçar, Kilimli  İlçesinden  İlknur Demirsoy, Zekeriya Hasanoğlu, Kozlu İlçesinden  Erol Karaaslan Cemal Sevinç, Alaplı İlçesinden  Sacit Korkmaz, İbrahim Şengül, Çaycuma İlçesinden Adil Kabacı, Baki Akbaş, Devrek İlçesinden Mustafa Yumurtacı, Cengiz Açıkgöz, Ereğli İlçesinden Yüksel Demirbaş Recep Akdeniz ve Gökçebey İlçesinden  Fatma Bayraklı, Kemal Etçibaşı seçildiler.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan 17.04.2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7244 sayılı Yeni Koronavirüs (COVİD-19) salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata etkilerinin azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun’un alacakların ertelenmesi, alınmaması veya yapılandırılması başlıklı 1. maddesinin (ç) fıkrası uyarınca görüşülürken,  İl Özel İdarenin COVİD-19 salgınından etkilenen altı kiracısından Aralık-Ocak ve Şubat aylarında kira alınmamasına karar verilirken salgından kısmen etkilenen 10 kiracının da kira bedelinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verildi.

Gündemin altıncı maddesinde yer alan Devrek İlçesi; Çorak, Akçabey, Kurudere Köyleri, Çaycuma ilçesi; Kalaycıoğlu, Şeyhoğlu, Dereköseler, Sipahiler Köyleri, Kozlu ilçesi; Üçköy, Kızılcakese, Örencik Köyleri, Ereğli ilçesi; Süleymanbeyler, Yenidoğancılar Köyleri, Merkez ilçesi; Kaleoğlu, Alancık Köyleri, Gökçebey ilçesi; Duhancılar Köyü’nde söz konusu mezarlık çalışmaları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için, İl Özel İdaresi 2020 yılı yatırım ve proje programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonları’nın ortaklaşa hazırlamış oldukları 29- 24- 20- 37 sayılı raporlar görüşülerek komisyonlardan geldiği gibi kabul edildi.

Gündem harici verilen önerge oy birliğiyle kabul edilirken, madde komisyonlara havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi