İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile Zonguldak İl Müfttük binasında "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü binası önünde gerçekleştirilen tatbikata; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Müftüsü Aşır Durgun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şenol Ayyıldız, Zonguldak Defterdarı Hülya Yelimlieş, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ahmet Güngör; “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla ülke genelinde Müftülük binaları ile Kuran Kurslarında “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirdik. Deprem anında çocuklarımız çök-kapan-tutun hareketini uyguladılar ardından tahliyelerini gerçekleştirdik. Çocuklarımızın tahliyeleri gerçekleştirildikten sonra sağlık ve psikodestek ekiplerimiz çocuklara sağlık ve psikodestek verdiler. Jandarma binada kalan olup olmadığını kontrol ederek tahliyeleri gerçekleştirdi. Ardından Çevre Müdürlüğümüz binada hasar var mı yok mu onu tespit etti. Çevre güvenliğimizi İl Emniyet Müdürlüğümüz aldı. İtfaiyemizde olası bir yangın anında müdahale etmek için hazır bulundu” dedi. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi