Zonguldak İl Müftülüğü tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi.

Zonguldak İl Müftülüğü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla Polis Evinde kadınların katıldığı kahvaltı programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İl Müftülüğünce organize edilen programa katılan davetlilere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın varoluşsal değeri, saygınlığı ve dokunulmaz hakları konusunda farkındalık oluşturmak hepimizin vazifesidir. Çünkü yaşadığımız çağda çağın vebası haline gelen İslamofobinin en kuvvetli argümanlarından birisi hiç şüphesiz kadınlar üzerinden yürütülür. Kadın hakları konusunda ne yazık ki İslam mahkum ediliyor İslam tarihinin yaşanmış öyküleri koskoca bir dinin değer dünyası medya çarpıtmaları ile gölgede bırakılıyor. Bugün her şeyden önce insan hakkı perspektifi ile kadına dair konuları çok rafine bir dille konuşmamız gereklidir. Yüce dinimiz İslam’a göre insan mükerrem ve mükemmel yaratılan bir varlıktır. Hazreti Adem ve Hazreti Havva’dan beri kadın ile erkek her kul iman edip salih ameller işlemek üzere ilahi vahiye muhakkak kılmıştır. İnsan olmanın şerefini, yeryüzüne iman ve ıslah etmenin sorumluluğunu birlikte üstlenen mümin kadın ve erkek Kur'an-ı kerimin ifadesiyle birbirlerinin velisi yani dostu ve yardımcısıdır. Hazreti Adem’den itibaren hak ve hakikat yolunda insanlığa rehberlik eden tüm peygamberler toplumlarını adalete, merhamete davet etmiş bu bağlamda olumsuz algılarla ve ön yargılarla kadını mahkum eden, onun haklarını ve saygınlığını ihlal eden her türlü inanış, düşünüş ve davranışla mücadele etmiştir. Peygamber efendimizin yaşamı ve öğretisi ile de kadınlar için baskı ve şiddetten uzak huzurlu ve adil bir hayatın nasıl inşa edilebileceğinin en mükemmel modelidir. Çocuk, genç kız, eş yada anne hangi yaşta olursa olsun kadın saygı görmeyi hak eder. Kadın adeta insanlığın kendisini gördüğü aynadır.”

İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak konuşmasının ardından sevilesi tüm kadınlar adına Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş’a çiçek takdim etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde gerçekleştirilen programa; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın eşi Ceyda Alan, İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un eşi Emine Tosun, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, MHP Kadın Kolları Başkanı Türkan Özdemir, KADEM İl Temsilcisi Züleyha Soyyiğit Yıldırım, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz, Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Türkan Tuygar, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Umut Yaşam Derneği Başkanı Nurten Kınay, KOBDER Başkanı Arife Dereli ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi