Zonguldak İl Genel Meclisinin Eylül ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlimiz Çaycuma İlçesi Aliköy, Kalafatlı, Güzelyurt ve Yeşiyurt köylerimizi birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan köprünün yenilenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının, ortaklaşa hazırlamış oldukları 14 – 17 – 5 – 12 sayılı raporları görüşüldü.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Adnan Tıska gündem maddesi ile ilgili söz olarak bu köprünün yenilenmesinin önemli olduğunu söylerken, gündem maddesi komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde görüşülen ilimiz dahilindeki fındık ve ceviz yetiştiricilerinin, ürünlerinin değerlendirilebilmesi ve pazarlaması amacıyla, “Fındık ve Ceviz Kırma Tesisi” ile “Paketleme Tesisi” kurulması ile ilgili, Tarım ve Orman Komisyonunun, hazırlamış olduğu 6 sayılı raporu görüşüldü.

Rapor hakkında Tarım Komisyonu Başkanı Filiz Ünal Sarsık il genel meclisi üyelerine bilgi aktarırken, mevcut fındık, ceviz kırma makinelerinin yeterli olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz ve Temel Uslu da madde hakkında görüşlerini iletirken, gündem maddesi  mevcut fındık ceviz kırma makinalarının yeterli olduğu düşünülerek oybirliğiyle reddedildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi