Zonguldak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı 4’ncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, daire müdürleri ile il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okulların tüketime yönelik mal ve malzeme alımlarında kullanılmak üzere 39.000,00 TL ödeneğin tenzil edilerek, Alaplı, Devrek, Ereğli ve Kozlu İlçeleri Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımı harcama kalemine aktarılması maddesi komisyonlara havale edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Yapı Kontrol Müdürlüğü 2022 yılı bütçesinin, Zonguldak Turizm Kalkınma Projelerindeki ödenekten 69.000,00 TL’nin tenzil edilerek, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün İçme suları Bakım ve Onarım İşleri harcama kalemine aktarılması maddesi komisyonlara havale edildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan Kdz. Ereğli İlçesi Sücüllü Köyü hudutları dahilinde bulunan kadastroda; 107 ada, 344 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerilde “Ticaret Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili komisyon raporları görüşülerek komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin 6 maddesinde yer alan Mülkiyeti Özel İdaresi'ne ait, Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi tapunun F-26-B-24-A-3-C-3 pafta, 2436 ada, 18 parselinde kayıtlı arsa üzerinde bulunan Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki ofislerin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe, İçişleri, İmar ve Bayındırlık ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 7 maddesinde yer alan İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından “ İnsan Kaynakları Yönetimi” denetim alanına yönelik 2020 Yılı İç Denetim Programı kapsamında sistem denetimi gerçekleştirilmiş olup, söz konusu denetim sonucunda hazırlanan 2022-16 numaralı denetim Raporu Meclis bilgisine sunuldu.

İl Genel Meclisinde ayrıca görevinden istifa eden CHP’li il genel meclis üyesi Burhanettin Çakır’ın görev aldığı komisyonlara yeni il genel meclisi üyesi Hamdi Akyüz seçildi.

Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından verilen önergeler gündeme alınarak çeşitli komisyonlara havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi