Zonguldak İl Genel Meclisinin dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen, III sayılı dolu kadro değişikliği cetveli ile ilgili İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 6 – 18 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan İdaremizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan kadrolu memurların performans ölçütlerinin belirlenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi ile başarılı personelin ödüllendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Zonguldak İl Özel İdaresi Personel Performans Değerlendirme Yönetmeliği” ile ilgili İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 7 – 19 sayılı raporları görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 5’nci maddesinde yer alan İdaremiz tarafından yürütülmekte olan hizmetlerin etkili, verimli, kaliteli ve vatandaş odaklı verilebilmesi, birim müdürlüklerinin yürüttükleri işlerde uzmanlaşabilmesi, kırsal kesimde başlı başına sürekli yürütülmesi gereken bir iş olan katı atık ve evsel katı atıkların tekniğe uygun biçimde toplanması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün açılması ve 1 inci dereceli Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü kadrosunun ihdası için düzenlenen I sayılı Kadro İhdas (Memur) Cetveli ile ilgili İçişleri, Plan ve Bütçe ile Ar-Ge Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 9- 21- 1 sayılı raporları görüşülerek 2 red oyuna karşılık komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 6’nci maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi, Çamlıbel köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 102 ada, 137, 138 ve 187 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde, “Sanayi Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile onaylı “Sanayi Alanı” amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 18 – 22 – 5 – 16 – 14 sayılı raporları görüşülerek kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından verilen önerge gündeme alındı. Önerge hakkında CHP’li il genel meclisi üyesi Ramis Muslu ile, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli açıklamalarda bulunarak, gündem maddesine eklenenler kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi