Zonguldak İl Genel Meclisinin Şubat ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özetinin okunup oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gündemin 3 maddesinde yer alan Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 106 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili Komisyonların ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Özel İdare olarak gerekli mücadeleyi arkadaşlarımız verdiler. En azından samimiyetle verdiler ve bir takım aksamalar olmuştur. Araç gereç arızası farklı bir şeyler olmuştur. Ben emeği geçen tüm personelimize arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum onlar da en azından vatandaşlar ile temasımızda işlerin yürümesinden ellerinden geleni yaptılar” dedi.

Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz da, yaşanan kar felaketi ve yapılan çalışmaları il genel meclisi üyelerine açıkladı.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de gündem dışı konuşmasında, ‘Yağan yoğun kar yağışı ile birlikte bu sene kuraklık olmayacak bereket artacak” dedi.

CHP’li il genel meclisi üyesi Hayrettin Kartal da, Ereğli merkezde bulunan Süleymanlar Mahallesinde özel idareye ait bir iş makinesinin çıkmaz sokaktakar temizleyerek Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yönelik siz yapamıyorsunuz biz kar temizliyoruz şeklindeki sosyal medyada video yayınlanmasını eleştirdi.

Kartal’ın açıklamasına, AK Parti Grup başkan vekili İsmail Terzi, AK Partili il genel meclisi üyesi Abdullah Karagüzel tepki gösterirken, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, ‘Devrek Belediye Başkanı Özel İdarenin yaptığı çalışmayı kendisi yapmış gibi göstermekten rahatsızım. Devrek Belediye Başkanı muhtarlara baskı yapıyor” dedi.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Sebahattin Gülay da yağan kar yağışı yüzünden elektrik kesintilerine tepki göstererek BEDAŞ’ın bu konuda önlem alması gerektiğini ifade etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi