Zonguldak İl Genel Meclisinin Mayıs ayı birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantı ile sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Zonguldak Kardeşler Köyü Kokaksu mahallesine yapılması düşünülen yeni hizmet binası yapımının 2021 yılı İdaremiz yatırım programına alınması hususu görüşülerek Haziran meclisinde  karara bağlanmak üzere komisyonlara gönderildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan İdaremizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personellerin, Kanunun 67 nci ve 68 inci maddelerine göre bir üst dereceye terfi edebilmeleri ve kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecelerinin uyumlu hale getirilmesi için, kadrolarında derece değişikliğine ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle, İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen, III sayılı dolu kadro değişikliği cetveli ile ilgili Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 – 6 sayılı raporlarının görüşülerek komisyonlardan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi, Kıran Köyü – Yedigelli Köyü hudutlarında vatandaşların konut yapacakları yerleri olmadığından köy yerleşik alanlarının genişletilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 15 – 15 – 11 sayılı raporlarının görüşülerek, raporda bazı değişiklikler yapılarak kabul edildi.

Gündemin 6 maddesinde yer alan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 47. ve Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 40. maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresinin 2020  yılı kesin hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu, 16 sayılı raporunun görüşülerek bütçe kesin hesabı kabul edildi.

Gündeme ek madde olarak sunulan Elvanpazarcık Beldesine bağlı Cumhuriyet Mahallesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin Zonguldak Belediyesine tahsisi konusunda yapılan görüşmeler sonucunda tahsisi kabul edildi.

Ardından 3 ayrı önerge gündeme alınarak komisyonlara gönderildi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi, gündem dışı söz alarak, 2020 yılı bütçesi ile ilgili açıklama yaptı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi