Zonguldak İl Genel Meclisinin Eylül ayı son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, daire müdürleri ile il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Alaplı İlçesi Hasanlı – Hacıhasan Köylerine Menteşdere Membanın tahsisinde sakınca olmadığı belirtilen Memba Tahsis Komisyonu tarafından hazırlanan “İçme Suyu Memba Tahsis ve Tevzii Komisyonu Raporu görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan, Gökçebey OSB Müteşebbis Heyetinde, İl Özel İdaresini % 13 katılım oranında ve 4 yıl süreyle, 2 asil ve 1 yedek üye ile temsil etmek üzere, bir asil ve bir yedek üye seçimi yapıldı. Mecliste yüzde 13 katılımla Gökçebey OSB Müteşebbis Heyeti'ne Vali Mustafa Tutulmaz, Gökçebey Kaymakamı Emrah Aslan asil üye seçilirken, İl Genel Meclisi üyesi Vedat Tuzcuoğlu da yedek üye olarak seçildi.

Maddeye AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin asıl üyelerde İl Genel Meclisi üyesinin bulunmadığını ve seçilmişlerin atanmışlardan geride kaldığını belirterek maddeye ret oyu verdi ve bunun da kayıtlara geçmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz da, gündem maddesi ile ilgili ‘Devamlı aynı kişiler seçiliyor, onlar isim belirliyorlar biz oyluyoruz. Devamlı aynı kişiler seçiliyor. Burası onay merkezi. Kendileri seçsinler kendileri oylasınlar” dedi.

Gündemin 5’nci maddesinde yer alanGökçebey İlçesi Hacımusa Köyü, Uzungöl Mevkiinde, tapunun F28-b-16-d pafta, 111 ada 11 parselinde kayıtlı 273,66 m² yüzölçümlü arsa üzerinde zemin + iki katlı eski belediye hizmet binası olarak kullanılmakta iken kapatılan Hacımusa Belediyesi'nden Özel İİdare'ye devrolan binanın satışı ile ilgili Plan ve Bütçe, İçişleri, İmar ve Bayındırlık ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 32 – 13 – 36 – 13 sayılı raporların görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı verilen önerge kabul edilerek gündeme alınırken, Kozlu İlçesi, Gücek-Saka-Dağköy grup yolundan Saka-Çengelli Mahallesine ayrılan 1 km'lik bağlantı yolunun Özel İdare yol ağına alınmasını içeren önerge oy birliği ile kabul edilerek Yol Ulaşım hizmetleri müdürlüğüne gönderildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi