Zonguldak İl Genel Meclisinin Ekim ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3, maddesinde yer alan İl Özel İdaresinin % 15 hisse ile ortağı olduğu, Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, 28.08.2020 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda, Şirket sermayesinin 7.500.000,00 TL den 10.000.000,00 TL ye çıkarılmasına karar verildiğinden, 2.500.000,00 TL sermaye artışından, İl Özel İdaresi payına düşen 375.000,00 TL’nin ödenip ödenmeyeceği hususu görüşülmek üzere, Plan ve Bütçe, İçişleri, Çevre ve Sağlık ve Sanayi Ticaret komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, “Havaalanı için yapılan her türlü masrafa ortağız. Havaalanı için elimizden geleni yapalım. Ancak bu sermaye artırımı işi biraz sıkıntı yaratmaya başladı.Sermaye artırımları bir işletme kâr, ediyorsa, büyümesi gerekiyorsa, elde edilen kârının üyelere ve mevcut ortaklara dağıtılmayıp sermaye eklenmesidir” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de gündem hakkında açıklama yaparak, Sermaye artırmanın komisyonlar tarafından incelendikten sonra karar verilmesini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi