Zonguldak İl Genel Meclisinin Mayıs ayı üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oylandı.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi, Çamlıbel Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 106 ada, 1 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları, 01.02.2022 tarih ve 024 sayılı İl Genel Meclis Kararı ile onaylanmış olup, askı sürecinde planlara itiraz yapılmış, bildirilen itirazlar İdaremizce değerlendirilmiş olup, bahsi geçen planlara ait itirazlar görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından itiraz ret edilirken, Şubat ayı meclisinde alınan karar geçerli olduğu açıklandı.

Gündemin 4 maddesinde yer alan İlimiz Alaplı İlçesi, Kasımlı Köyü Gövelekdere Membada, Memba Tahsis Komisyonu tarafından hazırlanan “İçme suyu Memba Tahsis Tevzi Komisyonu Raporları” doğrultusunda İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 17 – 15 – 13 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan İlimiz Kozlu İlçesi, Ense Köyü Soğanlıçay Mahallesi köy yerleşik alanı dışında kaldığından; mahallenin köy yerleşik alanı içine alınabilmesi için, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 20 – 18 – 13 – 16 sayılı raporları görüşülerek kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi