Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nü parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla kutladı.

8 Mart Dün ya Kadınları Günü dolayısıyla parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve partili kadınlar katıldı.

Sözlerine hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun diyerek başlayan CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, şunları söyledi:

KADIN İŞSİZLİK ORANI YÜZDE KIRK ÜÇE ÇIKTI

“Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur. Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır. Bizim baharımız, 8 Martlarda alanları dolduran kadınların yan yana gelmesiyle başlar. Peki, bugün ülkemizde kadın erkek eşitliği açısından neredeyiz? Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 153 ülke arasında 130’uncu sıradayız. Bu yıl pandemi koşullarıyla derinleşen ekonomik kriz, kadınların yükünü daha da arttırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep var olan gelir eşitsizliği, bu dönemde iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı.

KADININ EMEĞİNİ YOK SAYANLARA HAYKIRIYORUZ

İktidar temsilcileri “lebalep” kongrelerde ülkeyi demokrasi şölenlerine boğduğunu iddia ederken, İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara, 8 Mart’ı kutlayanlara şiddet uygulanıyor, cezalar yağıyor. Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için dans eden kadınlara dava açılıyor. Bu demokratik eylem, “Cumhurbaşkanına hakaret” noktasına getirilerek hapis cezası veriliyor. Diğer yanda ise kadınlara şiddet uygulayanlar, elini kolunu sallayarak sokaklarda dolanıyor. Kadınlar, saldırganlarıyla karakollarda barıştırıp evlerine yollanıyor. İktidar zihniyeti kadınlara “itaat et rahat et” anlayışını dayatıyor. Oysaki şiddet kader değildir, kederdir! Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi