Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının organize ettiği, ilimizde tüm il, ilçe ve belde belediyelerinde su ve kanalizasyon işlerinden sorumlu yöneticilerine yönelik su temini ve sanitasyonu hakkında panel düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen panelde ülkemizde içme kullanma sularının izlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları Sağlık Bakanlığının görev, yetki ve sorumluluğunda olup, içme kullanma sularının temin edilmesi, su kaynağının deposunun ve isale hattının kirlenmelere karşı korunması ve dezenfeksiyonunun aksatılmadan yapılması konusunda belediye teşkilatı bulunan yerleşim yerlerinde belediyeler, belediye sınırları dışında ise İl Özel İdareleri sorumlu olduğundan bu konuda mahalli idarelere büyük görevler düşmektedir.

Bu kapsamda konuşmacı olarak katılan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Biriminde görevli Okan Yalama ve Bülent Ecevit Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sefa Kocabaş, sağlıklı su temini ve sanitasyonu hakkında katılımcılara geniş kapsamlı bilgilendirmelerde bulundular. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi