Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kantarcı mesajında, “Bu zamana değin eşi benzeri görülmeyen olağanüstü günlerde ulusal egemenliğimizin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılını kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, birçok ülke tarafından dört bir yanı işgal edilip ateş çemberi içine alınan bir ülkede ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek TBMM’yi kurdu. İşgalcileri temizleyip Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın yönetilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması başta olmak üzere kritik birçok kararın alındığı TBMM, ülke siyasal hayatının temel kurumu haline geldi. Kurucu görevlerini büyük bir başarıyla tamamlayan yüce meclis yıllar içinde aldığı kararlarla Türkiye’nin özgürlüğünü ve bağımsızlığını pekiştirdi, ekonomik, demokratik gelişimini sağlayarak çağdaş bir dünya devleti haline getirdi” dedi.

TBMM TÜM VATANDAŞLARI EŞİT HAKLI BİREYLE HALİNE GETİRDİ

Kantarcı açıklamasını, “Ulusal egemenliğin sağlanması ve Cumhuriyet’in ilanı doğrultusunda atılan en önemli adım olan TBMM, yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin de temelini oluşturdu. Vatandaşlarımız, ulusal egemenlik ve milli irade ilkelerini kurumsallaştırarak ülke hayatının vazgeçilemez unsuru haline getiren yüce meclis sayesinde, eşit haklı bireyler olarak ülke yönetimde söz sahibi oldu. Ulu Önder, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda ulusal egemenlik bilincinin gelişmesi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacak kararlılığın oluşması için, açılış günü olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etti. İlhamını kurucu önderden alan bu bayram her yıl uluslararası düzeyde kutlanarak gençlerimize değerlerimiz anımsatılıyor, bu değerlerin korunup geliştirilmesi için sorumluluklar yükleniyor. Her 23 Nisan ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın bu bilinçle yetişmeleri için büyük rol oynuyor” diyerek sürdürdü.

TBMM, BU HALİYLE, MİLLİ İRADEYİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE YANSITMAKTAN UZAK GÖRÜNÜYOR

Kantarcı açıklamasının son bölümünde, “Çok daha büyük coşkuyla kutlama hazırlıkları içinde olduğumuz 100’ncü 23 Nisan’ı içimiz buruk şekilde karşılıyoruz. Bunda tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgınının coşkulu kutlamalarımızı engellemesi kadar, TBMM’nin ülke siyasal yaşamındaki rolünün azaltılmasının da payı bulunuyor. Yürütme karşısında zayıflatılıp denetim gücü budanan, kimi yetkileri başka erklere devredilen, ülke siyasal yaşamındaki rolü ve yetkileri üzüntü verici şekilde azaltılan TBMM, bu haliyle, milli iradeyi eksiksiz bir şekilde yansıtmaktan uzak görünüyor. Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye’nin, çağdaş dünyadaki yerini alması demokratik tüm değerleri eksiksiz yerine getirmesi ve milli iradeyi tartışmasız şekilde hakim kılmasıyla mümkündür. Bunu başarabileceğimizin kanıtı işgal altındaki bir ülkede kurularak egemenliğimizi ve bağımsızlığı sağlayan TBMM’nin bizzat kendisidir. Bu düşünce ve duygularla, TBMM’nin açılışının 100. yılında başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm kurucu kadroyu minnet ve şükranla anıyor, halkımızın Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi