Birleşmiş Milletlerin ortaya koyduğu sürdürülebilir kalkınma amaçlar doğrultusunda çalışma yürüten uluslararası bir sivil toplum örgütü olan ICLEI (Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Ağı) tarafından, 18 Mart 2022’de, İstanbul’da, Kadıköy Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nin sonuç bildirgesi yayımlandı.

“Krizler çağında sürdürülebilir bir kentsel dünya için köprüler kurmak” başlığıyla kamuoyuna açıklanan bildirgenin ilk imzacıları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gibi isimlerin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da yer aldı. “Bizler, İstanbul Kadıköy'de yapılan Sürdürülebilir Kentler Zirvesi'nde ortaya çıkan ve aşağıda yer alan maddelerde kararlılığımızı duyuruyoruz” denildi.

Toplantı sonunda sonuç bildirgesi yayınlanırken, “Yerel yönetimler demokrasi, barış, sosyal adalet, sağlık, refah ve sürdürülebilirlik için kritik öneme sahiptir. IVLEI, Türkiye Belediyelerinin sürdürülebilirlik çabalarında önemli bir ortaktır. Türkiye kentlerinin Avrupa ve küresel sürdürülebilirlik hedeflerine ve girişimlerine katılması. Türkiye’nin ötesine geçmek. Türkiye kentlerinin 2022 boyunca ve sonrasında düzenlenecek uluslar arası görüşmelere aktif katılımı sağlanacak” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi