Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, belediye toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’un belediye toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısına gazeteciler yoğun katılım gösterdi. Belediye Başkanı Alan ve İl Başkanı Tosun toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Basın toplantısında konuşmasına Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretleri değerlendirerek başlayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

ALAN: “İKİNCİ ETAP DERE ISLAHI EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK”

“Yaklaşık 3 haftalık bir aradan sonra İl Başkanımızın bilgisi dahilinde Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarımızla beraber birtakım ziyaretler için Ankara’ya gittik. Öncelikle AFAD Başkanımız Hamza Taşdelen’i ziyaret ettik. Bu sene kış mevsimi çok çetin geçti. Sadece merkezde değil ilçe ve beldelerimizde de heyelanlarla karşılaştık. Bunlarla ilgili taleplerimiz vardı. AFAD Müdürlüğümüzce hazırlanıp sayın valimizin imzalayarak gönderdiği dosyalara destek noktasında kendilerine taleplerimizi ilettik. Akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Milli Emlak Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. İki büyük mahallemizde milli emlak arazileri üzerinde park, bisiklet yolu ve vatandaşların nefes alabileceği gibi yaşam alanları oluşturmak istiyoruz. Bunların tahsisleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah 2 mahallemizde milli emlak arazisinin belediyemize tahsisi gerçekleşecek. Dere Islahıyla ilgili DSİ Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Birinci etap yılsonuna kadar bitiyor ikinci etabında ihale izninin Eylül ayında verileceğinin müjdesini aldık.

ALAN: “BELEDİYENİN MALİ SIKINTISININ EN BÜYÜĞÜ ARITMA TESİSİ”

Orman Genel Müdürümüze uğradık. Kozlu Kızılcakese’de yapılacak olan Hayvan Yaşam ve Bakım Merkezinin ön izni gerekiyordu onunla ilgili genel müdürümüzden talepte bulunduk. Mali anlamda destek noktasında taleplerimizi ilettik. Spor Toto Teşkilat Başkanımıza uğradık. İnağzı Mahallesinde yapmış olduğumuz parkın zemin kaplamasıyla ilgili talebimiz oldu. Sağolsun hemen talimat verdi kısa zamanda onunda ihalesini yapıp İnağzı Mahallemizdeki gençlerimizin güzel bir zeminde futbol oynamaları için hizmetimizi vatandaşlarımıza sunacağız. Maliye Bakanımız Lütfi Elvan ile vekillerimiz ve başkanlarımızla beraber görüştük. Zonguldak Belediyesinin ne yazık ki mali anlamda sıkıntısının en büyüğü arıtma tesissimizin İspanyol Kredisiyle yapılmış olması. Yaklaşık 23 milyon EURO’luk bir proje ve kur farkının artmasıyla faiz yüküyle beraber mali anlamda bizleri sıkıntıya sokuyor. Sayın Maliye Bakanımıza bunu aktardık ve bu konuda destek istedik. En az belli bir kısmının sırtımızdan alınmasını talep ettik. Diğer Belediye Başkanlarımızın talepleri vardı onları da ilettik. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyefendiye uğradık. 2 yıldır özellikle merkez fiber ve mobese hatlarının altyapıları konusunda destekleri için teşekkür ettik. Her zaman kendilerinin yanında olduğumuzu ifade ettik. Son olarak ta Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir beye nezaket ziyaretinde bulunduk.”

Şehrin otopark sorunu hakkında gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Alan, “Çevre Bakanımız çok yoğun olduğu için Çarşamba günü geç saatlerde Ankara’ya döndü. O nedenle randevu programımız sarktı. İnşallah haftaya sayın vekillerimizle birlikte Ankara’da sayın bakanımızla görüşüp otopark konusunda ki son durumu sizlerle paylaşırım” dedi.

TOSUN: “ŞEHRE GÜZEL BİR BUTİK STAT KAZANDIRACAĞIZ”

Gazetecilerin tersane bölgesi, Zonguldak Şehir Stadı ve parti içindeki hain kim sorularına cevap veren Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun: “Daha önce Sivil Savunma Bakanımıza gitmiştik. Bunlar takip edilen işler. Sonuçta orada tersanelerin canlanması bütün bölgeye katkı sağlayacak bir konu olduğu için vekillerimiz tarafından bakanlıklar nezdinde yapılan görüşmelerde takip ediliyor. Stat konusunda vekillerimizle birlikte bakanımızla görüşmeler yaptık. Stadımızın tribünü, zemini yapıldı belki iyileştirilmesi devam edecek ama bunları yaparken de inşallah Zonguldak’a güzel bir stat kazandıracağız.

TOSUN: “TEŞKİLAT İÇERİSİNDE HAİN VARSA BİZ BUNUN ÇALIŞMASINI YAPARIZ”

Biz bu işin teşkilat ayağındayız. Zonguldak merkez, ilçeleri, beldeleri ve köylerinde 3 bin civarında görev yapan arkadaşlarımız var. Genel Merkezimizin bizlere verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmalarımızı yaparız. Bunların bir kısmını basınla paylaşırız bir kısmı parti içi çalışma olarak içimizde kalır. Sayın başkanımızda Zonguldak’ın başarısı için elinden geleni yapar. Ankara’ya gider ki bunların hepsi Zonguldak için yapılan çalışmalardır. Teşkilat çalışmalarımıza da biz genel merkezimizle istişareler içerisinde yaparız. Bizim işimiz budur. Bizim işimiz teşkilatlarımızı diri tutmak, birlik ve beraberlik içinde tutmaktır. Biz bunu başarmışız ki 3 dönemdir Zonguldak’ta 3 vekil çıkartmışız, Allah’a şükür bu dönemde Selim Başkanla beraber belediyeyi almışız. Bunlar teşkilatın başarısıdır. Teşkilat içerisinde hain varsa biz bunun çalışmasını yaparız ve işlerimize devam ederiz. Az sabır diyoruz az sabır edilsin göreceksiniz Zonguldak değişecek. Zonguldak 2 yılda nerden nereye geldi ve daha neler olacak. Alaplı’da bir şey olmuş hemen hain mi aramaya başlayacağız. Öyle bir şey yok işleri çözeceğiz.

ALAN: “TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”

Kent Ormanı ve Millet Bahçesi sorularına cevap veren Alan: “Kent Ormanında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kışın mangal keyfi yapabileceğiz. Çocuklarımız ufak bir pistte kayabilecekler. Ancak biz ne kadar planlama yapsak ta bazen şartlar uygun olmuyor. Pandemiyi hiçbirimiz tahmin bile edemezdik. Ne yazık ki bizim 27 aylık belediye başkanlığımızın 17 ayı pandemiyle geçti. Kent Ormanında paintball tesisi, bisiklet parkı, kamp çadır alanı, hobbit alanı düşünüyoruz. 2 tane köprülü geçiş alanımız olacak. Daha çok insanımızın oturacağı bolca miktarda kamelyalarımız olacak. İnşallah seneye bu zamanlarda söylediklerimizi canlı yaşıyor oluruz. Millet Bahçesi seçim zamanı söylediğimiz projelerden biriydi bittiği zaman belki de Türkiye’deki en güzel manzaraya sahip millet bahçesi olacak.”

ALAN: “HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI İŞLERİN UZAMASINI İSTEMEZ”

Nizam Caddesindeki çalışmalar, merkez çarşısı ve sahil projesi sorusuna Alan: “Hiçbir belediye başkanı işlerin uzamasını istemez. Kimse toz, çamurda istemez. Keşke elimizde bir güç olsa da her başladığımız iş 3 gün sonra bitse. Müteahhit firmanın söylediği inşallah altyapı ve üstyapısıyla Temmuz ayının 15’ine kadar orayı bitirmiş olacağız. Bizde vatandaşlarımız ve esnaflarımız gibi sabırsızlıkla bekliyoruz. Merkez Çarşısı ile ilgi esnaflarımızla bir araya geleceğiz. 2 ay içerisinde merkez çarşısı esnaflarımıza işyerlerini boşaltmaları için tebligat yapılacak. Sahil Projemizin olduğu yerde işyerlerini ihaleye çıkmadan verme şansımızın olmadığının bilinmesi lazım. Ben gönlümden geçeni söyledim arkadaşlarımızda biliyorlar. İnşallah ihaleyi de o arkadaşlar alacak. Bizim temennimiz o yönde. Oraya dışarıdan bir arkadaşımızın gelmesini istemiyoruz.” Haber: Şaban YILMAZ - Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi