Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un girişimleri sonucunda heyelanzedelerin sorunları çözülüyor. Bölgede heyelanzedeler için planlanan konutların yapımına başlandı.

Devrek’in Karşıyaka Mahallesi’nde 16 Temmuz 2015’te 400 bin metrekarelik alanda etkili olan heyelanda, çok sayıda bina hasar görmüş, riskli bulunan 86 binada yaşayan 376 kişi tahliye edilmişti. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bir inşaat firmasına yaptırdığı Ereğli-Devrek yolundaki genişletme çalışması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen heyelanın ardından aileler evlerden tahliye edilmişti.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un yoğun çalışmaları sonucunda heyelanzedelere konut yapımına başlandı.

Hak sahibi afetzedeler için yapılması planlanan kalıcı afet konutları İsmetpaşa Mahallesi Afetevleri arkası ile Anadolu Lisesi ve Askerlik Şubesi arkasında bulunan 15 bin metrekare alan üzerinde 3+1’lik 96 konut yapımına başlandığını belirten Başkan Çetin Bozkurt, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Bozkurt, “Heyelanda mağdur olan hemşerilerimizin konut sorunlarına çözüm bulacağımıza dair söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz. Şükürler olsun başladı. Heyelanzedelere kalıcı konut yapılmasına başlandı. 15 bin metrekarelik alanda 96 adet 3+1 konut yapımına başlanarak kısa süre içinde tamamlanacak. Hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi