Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Bozkurt mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Engellilik sadece kişi ya da bir toplumu değil, tüm insanlığı ilgilendiren ortak bir paydadır.

Herkes kafasındaki ve yüreğindeki engeli kaldırmalı ve bu şekilde bir bakış açısı oluşturarak değerlendirme yapmalıdır. Engellilik, sadece engelli bireylerimizin içerisinde bulunduğu sağlık sorunu değil, sosyal anlamda da toplumu yakından ilgilendiren bir konudur.

Engelli bireylerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve yürütülen çalışmalarda onları düşünerek hareket etmek biz yöneticilerin öncelikli vazifelerinden biridir.

Huzurlu bir toplum inşasının yolu engelli bireylerimizin toplum ile uyum içerisinde ve toplumumuzun ayrılmaz bir parçası haline getirmekle mümkündür. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza farklı olduklarını hissettirmeden, hoşgörü, anlayış ve duyarlılıkla yaklaşmalıyız.

Unutulmamalıdır ki herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Bu nedenle herkes bakış açılarındaki engeli kaldırmalıdır. Engelli bireylerimizin bakımında ve eğitimlerinde rol üstlenen ailelerine ve bu alanda emek veren tüm çalışanlara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarken, tüm engelli vatandaşlarımızı şefkatle kucaklıyorum” (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi