Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından yazılan ‘Hepitalizm’ kitabının geliri Mikro Kredi kullanan bayanlara bağışlanacak.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından yazılan HEPİTALİZM kitabının bütün gelirleri yoksul kadınların kendi kendilerine gelir elde etmeleri maksadıyla Mikro Kredide kullanılması için Türkiye İsrafı Önleme Vakfına bağışlanacak.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından kaleme alınan HEPİTALİZM kitabında; kapitalizmin ve küreselleşmenin yol açtığı sorunlar paylaşılarak, Hepitalizme yönelik bir yön değişikliğine ilişkin hayati ihtiyacın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olunmaktadır.

Kendisini "HEPİTALİST" olarak tanımlayan ve Hepitalizm’in mutlu bir toplum öngördüğünü belirten Prof. Dr. Aziz Akgül, şunları söyledi:

“Bu kitabın amacı da dünyada bütün insanların mutluluğunu sağlayacak şekilde, yeni bir paradigma olarak Hepitalizmi ülke liderlerine, siyasilere, karar vericilere, stratejistlere ve okuyuculara sunarak, değişik bakış açılarından dünyamızı yeniden değerlendirmelerine katkı sağlamaktır. Bir mutluluk, hoşgörü ve merhamet yaklaşımı olan Hepitalizmin tüm dünyada uygulanabilmesini dilerken "Gösterişin ve kibrin kol gezdiği bir çağda, hayatın sadeliğine ihtiyaç vardır. Özellikle de koronavirüs salgını sonrasında ‘kutunun dışında düşünerek', fazlalıklarımızdan arınıp sadeleşerek, farklılığın birlikteliğini sağlayabiliriz. HEPİTALİZM kitabının bütün gelirleri yoksul kadınların kendi kendilerine gelir elde etmeleri maksadıyla Mikro Kredide kullanılması için Türkiye İsrafı Önleme Vakfına bağışlanacak. 2003 yılından beri, mikrokredi faaliyetlerini sürdüren, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Türkiye Grameen Mikrofinans Programının, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 Milyar 50 Milyon Lirayı aştı. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı bugüne kadar 200 bin kadını ekonomik hayata dahil etmiştir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi