Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı, Genel Başkan Hakan Yeşil başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, GMİS yönetim kurulu ve şube başkanları katılırken, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptığı konuşmada meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyerek şunları söyledi:

"Bugün yine başkanlar kurulu var. Gündem maddemiz yakın zamanda yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerimiz. Devamında işyeri sorunlarımız. Ülkede yaşanan doğal afetler ve kurumdaki vakalar ve alınacak önlemler. Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen doğal afetlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaraların biran önce sarılması için yetkililerle istişare halindeyiz. Bir toplu sözleşme dönemi yaşadık bu toplu sözleşmede Genel Maden İşçileri Sendikası yönetim kurulu teşkilatının tamamı el ele vererek büyük bir aile olduğunu gösterdi. Sorunların aşılması konusunda yaptığımız ve beraber koordineli çalışma ile toplu sözleşme sürecinin sonuna geldik. Bir çok kazanımlarımız oldu. Bunları işçi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Toplu sözleşme döneminde emeği geçen TÜRK-İş Genel Başkanımız Ergin Atalay, Çalışma Bakanımız ve Enerji Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Son olarak efor sarf eden çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Muhalefet ve iktidar milletvekillerimizle istişare halindeydim ve koordineli şekilde hareket ettik. Huzurunuz da milletvekilleri teşekkür ederim”

HEDEFİMİZ KURUMA İŞÇİ ALDIRMAK

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil açıklamasına devam ederek, Yerüstü işçilerimizin talepleri karşılandığını ve yerüstü çalışanlarının şu anda mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yıllardır işçi alımı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Dönem dönem işçi alımları oldu. Bu işçi alımlarında sendikamızın da büyük emeği var. Aynı tempo ile kurumu ayakta tutmak kuruma yeniden işçi almak için mücadelemize devam edeceğiz. Toplu sözleşme süreci yoğun geçti. Bu süreçten sonra da işçi alımına odaklanacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Daha öncesinde Enerji bakanlığın da bir toplantı yapmıştık. Enerji Bakanlığımıza sunduğumuz raporumuz mevcut bununla ilgili önümüzdeki günlerde sizlere bilgiler aktaracağız. Önümüzdeki günlerde TTK’mızın sendikamızın büyümesi için çalışmaları koordineli şekilde yapacağız" (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi