Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bu yıl ilk defa düzenlediği 1-7 Haziran “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Zonguldak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen programa Zonguldak Vali yardımcısı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Memur-Sen İl  Temsilcisi Kamuran Aşkar, Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

TUYGAR: HALK EĞİTİM KURS VE EĞİTİM OLANAKLARIYLA HALKIMIZIN YANINDA

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası” programının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar: “Bakanlığımızın yaptığı düzenleme ile Haziran ayının ilk haftası “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak belirlenmiş 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Haftasında eğitim öğretim faaliyetlerinin tanıtılması hayat boyu eğitim kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması açısından son derece önemli gördüğümüz bu hafta hayat boyu öğrenmenin her zaman, her yerde, herkes için eğitim anlayışının yaygınlaşması için önemli bir fırsat olmuştur. Halk Eğitim Merkezlerimiz her geçen gün artan kurs sayısı ve eğitim olanaklarıyla halkımızın yanındadır. 72 alanda ve 616 kurs çeşidimizle, tüm paydaş ve kurumlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Sayın valimiz ve Milli Eğitim müdürümüz başta olmak üzere öğrenmeyi hayatın en önemli işlevi olarak gören ve bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TOSUN: 72 ALAN KURS ÇEŞİDİYLE 2 BİN 290 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ

Eğitim almak isteyen tüm yetişkinlerin Halk Eğitim Merkezine müracaat ederek eğitim ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirten Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun: “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün bu yıl ilk defa düzenlediği 1-7 Haziran “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” çeşitli etkinliklerle ilimizde devam etmektedir. Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında açılmış olan kursların yılsonu sergi ve etkinliklerinin bir kısmını bugün burada görüyoruz. Covid-19 salgınının sınırlılıklarına rağmen ilimiz genelinde yetişkin eğitimine yönelik kurslarımız devam etmektedir. Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezimiz 72 alan kurs çeşitliliği ile 145 kurs açılarak 2 bin 290 yetişkin kursiyere eğitim verildi. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün “Her Zaman, Her Yerde, Herkes için, Eğitim” sloganı anlayışı ile Halk Eğitim Merkezlerimiz, örgün eğitim dışına çıkmış bütün yaş gruplarına gerek kişisel gelişim kursları, gerekse meslek edindirme kursları ile eğitim faaliyetlerini yürüttüler. Halk Eğitim Merkezlerimizde gerek yöresel, gerekse çağın becerilerini edinebileceğimiz kurs çeşitliliği bulunmaktadır. Eğitim almak isteyen tüm yetişkinlerimiz Halk Eğitim Merkezimize müracaat ettiklerinde eğitim ihtiyaçları mutlaka karşılanacaktır. Salgına rağmen bütün bir yıl boyunca emek vererek eğitim alan, ürün ortaya koyan tüm kursiyerlerimize, öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kurum yöneticilerimize teşekkür ederim.

Müdürlüğümüzde artık bu mekanların bize yetmediğini düşünüyor ve sizlere bir müjdeyi vermek istiyorum. Halk Eğitim Merkezimizin projesi hazırlandı, bakanlığımızın onayına sunuldu inşallah kısa zamanda ihalesini yaparak hayat boyu etkinliklerinin fiziki olarak çok daha iyi mekanlarda gerçekleşmesi için ilimize yeni halk eğitim merkezimizi kazandıracağız” diye konuştu.

SUBAŞI: ZONGULDAK HALKI EĞİTİM ÖĞRETİME İLGİLİ

Zonguldak halkının eğitim öğretime son derece ilgili olduğunu ifade eden Zonguldak Vali yardımcısı Turgut Subaşı ise konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Hayat Boyu Öğrenme Haftasının açılışını gerçekleştirdik. Haftamızı kutlayıp yaygın eğitimin önemini, farkındalığını toplumun bütün bireylerine sirayet ettirmiş olacağız. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Yapacağımız binalar güzel binalar olacak ama esas onu en üst seviyede fonksiyonel kullanmaktır. Zonguldak halkı eğitim öğretime son derece ilgili, katılımcı, katkı veren bir durumdadır. Biz bunu pandemi sürecinde örgün ve yaygın eğitimde gördük. Buradan bütün velilere teşekkür ediyorum. Online eğitimde Türkiye ortalamasının üstünde bir eğitim sürdürdük. Bu sürece katılan öğretmen, öğrenci ve her türlü imkanlarını seferber eden velilerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitim ile öğretim ikisi bir bütün. Birisi bilgi aktarsa diğeri davranış, meslek kursları ise adeta bunların bir zirvesidir çünkü toplumların gücü bilgi ile ölçülmektedir. Zonguldak valiliği olarak bütün kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda sizin gayretiniz, bizim desteğimizle Zonguldak’ın gurur duyacağı yaygın eğitim kursları ve sergilerini birlikte göreceğiz.”

Konuşmaların ardından protokol kursiyerler tarafından hazırlanan çalışmaları incelediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi