1979 Yılında kurulan Hasad Halkoyunları derneğinin,  İnstegramda başlatmış olduğu İYİKİLERİMİZ  adlı canlı yayın söyleşileri ile 40 yıllık derneğin kurucularından başlayıp günümüze kadar faaliyet gösteren her kişiye ulaşıp söyleşi yapıp aynı zamanda yapılan söyleşileri arşivleniyor. Üç aydır devam eden canlı yayında bu güne 40 kişi ile söyleşi yapıldı.

Yaklaşık olarak kuruluşundan bu yana derneğin birçok organlarında görev yapan ve halen dernek başkanlığı yapan Orhan Yazıcı şunları söyledi;

“Pandemi nedeniyle dernek faaliyetlerimizi geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Bu boşlukta yönetim kurulumuz ile bir proje hazırladık. Köklü bir dernek olan Hasad’ın 40 yıllık dernek hayatındaki tüm emekçileri bulup, hem ekrana getirip hemde o yıllarda olmayan bu günün teknolojisinden faydalanıp tarihe imza atan her bireyi video olarak arşivlemek istedik. Dolayısıyla hem derneğimiz hem de emeği geçen herkesi ölümsüzleştirmiş olacağız. Ayrıca son iki haftadır aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı da yakınları ve aileleri ile birlikte andık. Üç aydır süren canlı yayınlarımız her hafta Pazar saat 21:00  @hasadhalkoyunlarigsk adresimizde yayına giriyoruz. Henüz yolun başındayız. Çünkü 40 camianın içinde çok dostluklar ve yolu geçenler olmuştur. Bu nedenle canlı yayınlarımız bir süre daha edecektir. Henüz seksenli yıllar işlenmektedir. Takipçilerimizi bekliyoruz. Kaçıranlarda sayfamızdan videoları izleyebilirler”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi