Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan Karadeniz'de hamsi avı yasağı 28 Ocak tarihinde sona erdi ancak hamsi balığının azlığı ve fiyatı hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun etmiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan Karadeniz'de hamsi avı yasağı 28 Ocak tarihinde sona erdi ancak hamsi balığının azlığı ve fiyatı hem balıkçıları hem de vatandaşları memnun etmiyor. Balıkçı tezgahları hava muhalefeti ve denizlerdeki balık azlığı nedeniyle neredeyse boş kaldı. Yasak sonrası denizlere açılan tekneler kıyıya neredeyse boş döndüler. Bu durum balık fiyatlarına da yansıdı. Yasak öncesi 15-20 lira arasında olan hamsi fiyatı 35 liraya kadar yükseldi. Mezgit fiyatı ise 30-40 lira arasında değişiyor. Balık fiyatlarının yüksek olmasına vatandaşlar kadar balıkçı esnafı da tepki gösteriyor.

Bazı balıkçı esnafları gazetecilere yaptıkları açıklamada, “Yasak sonrası artık balıklar kayboldu diyebiliriz. Özellikle Hamsi mevsimi itibari ile hem az sayıda yakalanıyor, hem de fiyatı oldukça yüksek. Bizler de tezgahlarımız boş kalmasın ve vatandaşlarımız Hamsi yiyebilsin diye az da olsa tezgahlarımıza 2-3 kasa Hamsi alıyoruz. Fiyatı yüksek bundan biz de memnun değiliz ama biz de pahalı alıyoruz. Fazla da kar marjı koymuyoruz. Tezgahlarımız boş kalmasın diye az balık alıyoruz” dediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi