Geçtiğimiz yıl hayata veda eden eğitimci-yazar Hamit Kalyoncu, ZOKEV’in Devrek Belediyesi ve Kültür Derneği ile düzenlediği etkinlikte anıldı.

Anma etkinliğine, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Yılmaztürk, Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanı Bahattin Durak, Gökçebey Eğitim Sen Başkanı Servet Büyükkol, ailesi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan “Zonguldak’ın Öğretmeni: Hamit Kalyoncu” adlı etkinliğinin açılış konuşmasını Kültür Derneği Başkanı Semra Taşkaya yaptı.

Taşkaya, “Hamit Kalyoncu öğretmenimiz, derneğimizin kurucuları arasındaydı. Derneğimizin tüzüğünü de kendisi hazırladı. Dernek olarak onu böyle bir etkinlikle anmaktan gurur duyuyoruz”dedi. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da yaptığı konuşmada,şair-yazar ve öğretmen Hamit Kalyoncu’nun kendi üzerinde çok büyük emekleri olduğunu, belirterek, “Hamit Kalyoncu ağabeyimizi sizlerin huzurunda bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle bir kez daha anıyorum”dedi.

Kalyoncu’nun yaşamından kesitlerden oluşan sinevizyon gösterimi ardından Ahmet Öztürk’ün yönettiği “Zonguldak’ın Öğretmeni: Hamit Kalyoncu” konulu panele geçildi. Panele ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun, Şenol Balcı ve kızı Gökçen Kalyoncu Kahraman konuşmacı olarak katıldı.

Emekli öğretmen Şenol Balcı da yaptığı konuşmada, Hamit Kalyoncu’nun iyi bir araştırıcı, iyi bir eğitimci olduğunu belirterek, 12 Eylül’ün bütün acılarını yaşadığını, sürgünlerle boğuştuğunu, öğretmenlikten uzaklaştırıldığını, ifade etti.

Kızı Gökçen Kalyoncu Kahraman da konuşmasında, Hamit Kalyoncu’nun edebiyat, şiir, derlemelerini paylaşmadığını, hayatını paylaştığını, dile getirdi.

ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun da yaptığı konuşmada, Hamit Kalyoncu’nun yaşadığı yere sahip çıkan, yaşadığı yerin kültürünü ortaya çıkaran bir kültür insanı olduğunu, ifade etti.

Panel sonunda Fahri Bozbaş da Hamit Kalyoncu’nun şiirlerinden örnekler sundu.

Daha sonra Hamit Kalyoncu’nun ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun’la birlikte yayıma hazırladığı “Zonguldak Yazıları” adlı kitabın tanıtımı yapıldı ve okurlara imzalandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi