Türkiye'nin koronavirüs güncel risk haritasında Zonguldak’ın Kırmızıya dönmesini değerlendiren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Halkımız kızarmayı tercih etti” dedi.

Hep beraber el ele vererek bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor diyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bilindiği gibi dün akşamdan itibaren kızardık. Bunu kamuoyuyla paylaşıyorduk. “Kızarmakta Maviye gitmekte bizim elimizde” dedik ama halkımız kızarmayı tercih etti. Bunun bazı ilave sıkıntıları var. Bu sıkıntılardan ziyade sayının artması bizi tedirgin etmeye başladı. Yeniden Ekim-Kasım aylarındaki sinyali alıyoruz. Rakam vermek istemiyorum ama rakam çok artmaya başladı. Gerçekten artık o 100’ler aşıldı onu söyleyeyim. Bugün 200’ün üzerinde bir rakam gördük. Eğer bu şekilde giderse yeniden eski Ekim-Kasım’daki piklere doğru yaklaşabiliriz. Vatandaşlarımızı yeniden duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle işyerleri sahiplerini sadece bizim denetimlerimizde tedbirlere dikkat etmelerini değil daha çok açık kalabilmeleri için, daha çok ticaret yapabilmeleri için kurallara uymaları konusunda uyarıyoruz. Bunu ancak biz çözeceğiz başka birisi çözmeyecek. Hep beraber el ele vererek bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi