Zonguldak Belediyesi 2021 yılı Kasım ayından bu yana veremediği halk otobüsü hizmetini ihaleye çıkardı ancak ihaleye kimse girmeyince olan yine halka oldu.

Ak Partili Zonguldak Belediyesi yaklaşık 6 aydır hizmet veremediği Halk Otobüsü taşımacılığına Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyelerinin oy çokluğuyla zam yaparak öğrenci bilet fiyatını 3 liradan 4,5 liraya, tam bilet fiyatını ise 3,25 liradan 5 liraya çıkardı. Ardından 19 Nisan 2022 tarihinde Halk Otobüsü taşımacılığını ihaleye çıkardı ancak ihaleye hiçbir firma girmeyince halk yine mağdur edildi vatandaş toplu taşıma hizmetini dolmuşlarla gidermek zorunda kaldı. Halk Otobüsü hizmeti ise başka bahara kaldı.

Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsü taşımacılığının içinde bulunduğu durum hakkında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, “Toplu cezaya devam” diyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

AYDIN: “TOPLU CEZAYA DEVAM”

“Sayın Alan’ın toplu taşıma sorununun çözümü konusunda büyük umutlar bağladığı toplu taşıma ihalesi 19 Nisan 2022 tarihinde yapıldı. İhaleye teklif veren firma olmadı. Umutlar başka bahara kaldı. Zonguldak halkı çile ve ceza çekmeye devam ediyor. Belediye Meclis Toplantılarında; yanlış, denenmiş yöntemler ile doğru sonuca ulaşmanın mümkün olamayacağını defalarca söylememize rağmen yanlışa devam edildi. Sayın Alan, bu inadından vaz geçmeli, artık Zonguldak Halkına vermeli. Sayın Alan, en kısa sürede toplu taşıma araçları temin edip bu hizmete başlamalı. Sayın Alan, en çok mağduriyetin yaşandığı mahallelerden ve saatlerden başlayarak bu hizmeti Belediye olarak en kısa sürede idare olarak vermelidir. Bu hizmeti Belediye olarak Zonguldak coğrafyasında yapmak karlı olmayabilir. Belediyelerin önceliği halkına hizmet etmek ve halkın refahını artırmaktır. Belediyeler kar amacı güden ticarethaneler değil, halka hizmet kurumlarıdır. Sayın Alan’dan toplu taşıma hizmetini Belediyenin yapmasını defalarca talep ettiğimiz gibi bir kez daha talep ediyoruz. Sayın Alan, Zonguldak halkına karşı ‘ALAN DEĞİL VEREN OL’ saygılarımla.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi