AK Parti Zonguldak  İl Başkanı Zeki Tosun,  CHP’li Kdz.Ereğli Belediyesinin düzenlemiş olduğu festivalde,  ‘Sevgi Barış  ve Dostluk’ ödülü   bu  sene Türkiye'nin Ermeni Soykırımı yaptığı iddiasını savunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı olarak belirleyen iradeyi esefle kınıyoruz” dedi.
Tosun  açıklamasında şunları söyledi:
“CHP’li Kdz. Ereğli Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu festivalde; "SEVGİ BARIŞ VE DOSTLUK" ödülü bu sene,  Terör örgütü propagandası yapmaktan hapis cezası alan, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG Terör Örgütü Eş Başkanına Barış Ödülü veren, TBMM'ye girişi yasak olan, PKK Terör Örgütü Elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen derneğin kurucuları arasında yer alan ve bu güzide ülkemizin birliğine, dirliğine faydası olacak her türlü çalışmaya karşı çıkan ve dahası Türkiye'nin Ermeni Soykırımı yaptığı iddiasını savunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı olarak belirleyen iradeyi esefle kınıyoruz. 
Bu hatayı yapanların acilen hatalarından dönmesi gerektiğini net bir dille belirtiyoruz. Bu kadar olumsuz sıfata sahip olan bir kişiyi bu törende "BARIŞ ÖDÜLÜ"nü verdirmeyi planlayanları ise vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz. Allah bu fikirleri olanlara ve destekleyenlere fırsat vermesin” (Haber  Merkezi)

Editör: Haber Merkezi