Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, işçinin kıdem tazminatı ve kazanılmış haklarından asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

İşçinin yıllarca özel sektör veya kamuda döktüğü alın terinin karşılığı olan kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüştürülmesi çalışmasını değerlendiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Haklarımız kesin çizgimizdir ve genel grev sebebidir. Biz konfederasyonlar olarak sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz diyen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, açıklamasına şöyle devam etti:

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN ASLA TAVİZ VERMEYİZ

“Yeni gündemimiz kıdem tazminatı. Hükümet tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında ülke gündemine bir model sundu. Burada kazanılmış haklara dokunulmayacağı, 2020 yılından itibaren geçerli olacağıyla ilgili birtakım söylemler var buna asla izin vermeyiz. Kazanılmış haklarımıza dokunma konusunda daha önce Türk-İş Konfederasyonumuzun aldığı genel grev sebebi kararı var. Bu karar doğrultusunda sendikalar olarak bizler çalışanlarımızın kıdem tazminatından, kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bunu her fırsatta söyledik söylemeye de devam ediyoruz. Bu sistemin özel sektörde uygulanacağı, kamuda uygulanmayacağı yönünde şuan işçi arkadaşlarımızın kafaları karıştırılmak isteniyor. İşçi arkadaşlarımıza buradan sesleniyorum; İşçi camiası bir bütündür bugün kıdem tazminatı konusuna özel sektörde izin verilirse yarın kamudaki arkadaşlarımızın da başına gelmeyeceği ne malum?

HAKLARIMIZ KESİN ÇİZGİMİZDİR GENEL GREV SEBEBİDİR

Bu sistemin kesinlikle kabul edilemeyeceğini, kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, şuan ki uygulanan kıdem tazminatımızın hesaplanasının da aynı şekilde kalması konusunda bizler Türk-İş teşkilatı olarak sununa kadar mücadelemizi vereceğiz. Burada sadece Türk-İş değil Türkiye’deki işçi konfederasyonlarının tamamı, özel sektördeki çalışanlarımızın örgütlü olduğu sendikalar, sivil toplum örgütleri ve özellikle halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Bu konunun siyasetle alakası yok, bu siyasi bir hareket değil. Bizim tek amacımız ülkemizde yaşayan işçi kesiminin kazanılmış haklarından vazgeçmemesi gerektiğini ve bunun mücadelesini bizlerle vermesini istiyoruz. Çünkü bu bizim kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığı, çalışanlarımızın da kefen parasıdır. Türk-İş Genel Başkanımızın söylediği gibi haklarımız kesin çizgimizdir ve genel grev sebebidir. Biz konfederasyonlar olarak sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi