Türk Sağlık  Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara yaptığı açıklamada, “Salgın bitmedi ama döner sermayeyi sıfırladılar. Salgının kahramanları sağlık çalışanları mağdur ediliyor. Fedakarlıklarının karşılığı sorun çıkarılıp, alın terleri  ödenmemektedir” dedi.

Kara yaptığı açıklamada, “Memleketin birinci sorunu sağlık iken sağlık çalışanlarının hak ve alın terlerinin böylesine yok sayılması kabul edilemez. Ne yazık ki böylesine kabul edilemez bir durum Üniversite Hastanemizde yaşanmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tavandan ek ödemeyi yavandan bir ek ödemeye çevirerek ödemelerde bulunduysa ise de Üniversite Hastanemiz salgın kahramanlarının ek ödemesini henüz gerçekleştirmemiştir.  Finansal sıkıntılar, paranın olmadığı gibi bahaneler öne sürülerek çalışanın emeği ve alın teri heba edilmektedir.

Yöneticilerin ilk düşünmesi gereken çalışanın hakkı iken maalesef bu konuda ısrarla vurdumduymazlık sergilenmektedir. Bazı konularda çok mahir olanlar iş çalışanın alın terine gelince ortada görünmemektedir. Bu tutum çalışanların huzursuz olmasına neden olmaktadır.  Sağlık çalışanını huzursuz etmekten kim ne amaç elde etmek istemektedir?  Biz burada sorun çıkmasını kabul edemiyoruz. Yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz.

Bekleme, öteleme veya erteleme son bulmalıdır. Bu konuda Üniversite yöneticileri kendilerinden kaynaklı bir problem yoksa gereğini yapmalı ve  gerekli görüşmeleri yaparak bu mağduriyetin bir an önce sonlandırılmasını sağlamalıdırlar” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi