Hak-İş Zonguldak İl Başkanlığına 2 Ocak 2020 tarihinde Genel Merkez tarafından getirilen Nihat Oruç, sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısına Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya ile birlikte komite başkanları ve temsilciler katıldı.

Hak-İş Zonguldak İl Başkanı Nihat Oruç basın toplantısında, ilk olarak Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken, yaralılara da acil şifalar diledi.

Oruç açıklamasında, “Hak-İş 22 Ekim 1976 yılında kurulmuş olan bir sendikadır. Bu sendikada bugüne kadar görev yapan, tüm HAK-İŞ ailesine katılmış olup çeşitli görevler yapanlardan vefat edip bugün aramızda olmayanlara Allah’tan rahmet diler mekanları cennet olsun, aramızda olanlara sağlık huzurlu ömürler temenni ediyorum” diyerek şunları söyledi:

“7 ‘inci ve son Başkanımız Mahmut Arslan’a 2011 yılında göreve başladığında, Hak-iş Konfederasyonuna bağlı 8 sendika var iken bugün 21 sendika sayısına ulaşmıştır, yapmış olduğu projelerle girişimlerle dünya tarihinde görülmemiş bir sistem değişikliği ne ön ayak olmuş 1 milyon sayıya ulaşan işçilerin devlette kadro almasını sağlamıştır bu başarı elbette tesadüf değildir. Ülkesinin menfaatleri işçinin haklarını korumak adına yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Hak-İş büyümeye devam ediyor. Zonguldak ilimizde  ise son yıllarda çıkış yapan 2015 yılından 2020 yılına kadar adından sıkça söz ettirmeye başladık. 2016 -2020 yılları arasında, Hak-iş  İl Başkanlığı görevini yapan Hizmet –İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya’ya  vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Genel Başkanımız ve tüm konfederasyonumuz adına teşekkür ederim.                                           

Hak-İş Konfederasyonunda koltuk kavgası olmadığını  olmayacağının örneği  burada 4 yıl İl Başkanlığı yapan Güven Kaya’dan sonra il başkanlığı bize verildi ama biz yine birlikteyiz yarın bir başka arkadaşımıza görev verilebilir yine birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 2 Ocak 2020 tarihinde tarafıma Hak-İş İl Başkanlığı görevi tebliğ edildi. Beni bu göreve layık gören Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a başkan ve genel başkan yardımcılarımıza teşekkür ederim.

Hak-iş kurulduğu 1976 yılından bu tarafa hak davasından vaz geçmeden hakka adalete emeğe karşı hep saygılı oldu olmaya devam edecek bizlerde Zonguldak ta emeğin başkentinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. İşçinin haklarını savunmaya işçinin yanında olmaya özen gösterip nerede bir mazlum nerede bir mağdur varsa onların yanında yer almaya özen gösterip ayrıca biz kavga etmeye değil gönüller yapmaya yeni dostluklar  kurmaya konfederasyonumuza yeni katılımlar sağlamaya doğru sendikacılığı örnek sendikacılığı göstermeye geldik”

Oruç konuşmasının sonunda, Hizmet İş Sendikası üye sayısının 302 bin 911 olduğunu da açıkladı.

Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya’da açıklamasında, Hak-İş Başkanlığına getirilen Nihat Oruç ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyerek, “Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi