31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Kilimli İlçesi Belediye Başkanlığı’na seçilen Kamil Altun, bugüne kadar geçen 18 aylık çalışma dönemini gazetemize değerlendirdi.

Başkan Kamil Altun, ilçenin 30 yıl boyunca üst üste binerek kronikleşen sorunların çözümüne öncelik verdiklerini belirterek, “Kilimli’nin gelecek 30 yılını da kurtarmak için çalışıyoruz” dedi.

İlçenin bütün mahallelerinde çalışmaların sürdüğüne işaret eden Başkan Altun, “Günü kurtarmak için değil, sorunların köklü çözümüne odaklandık. Kanalizasyon, içme suyu gibi alt yapı problemlerini çözdükten sonra üst yapı çalışmalarına başlıyoruz. Böylelikle halkımızın uzun yıllar kaliteli ve sağlıklı hizmet almasını amaçlıyoruz. Bu yıl da ilçemiz için en çok yatırım yapılan yıl olacak” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

Öncelikle kıymetli hemşerilerime, bizlere güvenip bu makamı layık gördükleri için hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Oy veren, vermeyen tüm halkımızdan Allah razı olsun.

Kilimli İlçemizdeki sorunları tespit ederek, bu göreve talip olmuştuk. Hızlı bir şekilde ilçemizin daha düzenli ve tertipli olabilmesi, yaşam kalitesini yükseltebilmek ve halkımızın daha huzurlu olabilmesi için çalışmalarımıza start verdik.

Mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde bu memleketin sorunlarını en iyi bilen kişilerden biri olarak, ekibimizle, meclis üyelerimizle birlikte bu ilçeye değer katabilmek için çalışmalarımıza başladık.

Görev süremizin 18. ayını tamamlamak üzereyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren hızlı bir çalışma temposuyla Kilimlimizin özlediği hizmetleri getirmeye çalışıyoruz. Seçim döneminde vatandaşlarımıza söz vermiştik ve “İlçemizi yaşanabilir bir Kent yapmak için gece gündüz çalışacağız, terk edilen değil tercih edilen Kilimli için hiç durmadan mücadele edeceğiz” demiştik. Bu doğrultuda da hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İlçemiz uzun yıllardır hizmetsiz kalmıştır. 30 yıldır çözülemeyen sorunları çözmek ve bu memleketin 30 yılını kurtarabilmek için göreve talip olduk.

 O yüzden öncelikle bir şehrin olmazsa olmazı durumundaki alt yapı tesisatının düzenli işlemesi için lokal olarak çözmeye başladık.

Yolu olmayan mahalle ve sokaklarımıza yol getirmeye başladık.

Araç çıkmayan sokaklarımızda, tadilat ve bakım yaparak daha işler hale getirmeye başladık.

BU SENE DOĞALGAZA EN ÇOK YATIRIM YAPILACAK YIL OLACAK

Altyapı çalışmalarımız kapsamında asbestli su borularımızın değişimi için çalışmalarımız sürüyor. Ana su hattımızın kısmi bir bölümünü tamamlamak üzereyiz. Geçtiğimiz sene ilçemizin her mahalle ve sokağına doğalgaz gelmesi için çalışmaları hızlandırmıştık. Bu sene çok daha fazla doğalgaz çalışması olacak. Şuanda Kilimli ilçemizin mahallelerine doğalgazın gelmesi oranında yüzde 65’lerdeyiz. Bu sene şuana kadar ki en çok yatırım yapılacak yıl olacak. Yaklaşık 20 kilometrelik doğalgaz çalışması gerçekleşecek. Şuanda Bölüm mahallemiz, Subatan mahallemiz, Belediye Sitesi ve Karadon Mahallemizin bir bölümüne doğalgaz gelmiş olacak. Bu seneki çalışmalar tamamlandığında yüzde 85 oranında doğalgaz ulaşmış olacak. İnşallah Kilimlimiz çok daha temiz ve rahat bir ortamda doğalgaz kullanımına başlayacak.

SU DEPOLARINI YENİLEDİK

Göreve gelmeden önce bildiğimiz sorunlardan bir tanesi vatandaşlarımızın kullandığı suların hijyenik olmamasıydı. Özellikle 3 mahallemizde sürekli sıkıntı yaşadığımız su depolarımızı yeni polietilen ve kanserojen madde içermeyen su depoları alarak yeniledik. Bu şekilde vatandaşlarımızı daha sağlıklı su kullanmasını ve kesintisiz su kullanmasını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız artık çok daha rahat bir şekilde sularını kullanmaya devam edecekler.

ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

Yaklaşık bir ay önce Şehit Nuh Bak Caddemizde asfalt kazıma işlemlerine başlamıştık. Şuanda ise Şehit Nuh Bak Caddemizde 1,5 kilometre boyunca yaklaşık 5 bin ton asfalt kullanılarak asfalta kavuşuyoruz. Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Belki de 10 yıl öncesine kadar ilçemize herhangi bir asfalt yapılmamıştı. Uzun bir zamandır yol kontrolü açısından sıkıntı çeken vatandaşlarımız rahata kavuşacaklar. Ben vatandaşlarımıza bu anlamda bizlere gösterdikleri sabır için çok teşekkür ediyorum.

KİLİMLİ’YE SURVİVOR PARKURU KURDUK

Kilimli’nin en güzel yeri sahil bandı. Maalesef biz geldiğimizde, bu alanın halinin içler acısı olduğunu zaten tüm Kilimli halkımız biliyordu. Gelir gelmez burada çalışmalarımıza başladık. Bin metreye yakın bordür ördük. 2 bin metrekare parke yaptık. Belli bölgeleri tekrar revize ettik. Gelen misafirler için otopark oluşturduk. Aydınlatma sorunu vardı, ışıl ışıl ve daha temiz bir park haline getirdik. Sadece burası için değil, maalesef mahallelerimizde bulunan parklarımız da izbe ve atıl haldelerdi, bu hizmetleri oralarda da gerçekleştirdik. Bunların tamamını vatandaşlarımızın, özellikle de çocuklarımızın daha rahat kullanabilmeleri için aktif hale getirdik.

Vatandaşlarımızın rahatlıkla mangal yapabilmeleri için barbekülerini kurduk. Sahillerimizde halkın rahatça denize girebilmeleri için bir plaj oluşturma hedefimiz vardı. Geçtiğimiz yıl bunun ağır olan kısmını bitirdik, bu yılda plajda önemli çalışmalar yaparak halkımızın severek kullanabileceği bir plaj oluşturduk, önümüzdeki dönemlerde daha da geliştirerek, parmakla gösterilecek bir tesis haline getireceğiz.

Kilimli ilçemizde çok güzel bir parkımız var ancak işlevsel kullanılmıyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız hibelerle parkımıza çok büyük bakımlar yaptık. Belki Batı Karadeniz’de olmayan survivor parkuru kurduk. Özellikle çocuklarımız, gençlerimiz bu parkurun kurulmasından çok memnunlar. Parkurun zemininde çocuklarımıza zarar vermeyen zemin kaplamaları kullandık.

Daha önce betonun üzerlerinde eğlenmek zorunda kalıyorlardı. Mahalle ve sokaklarımızda aldığımız hibelerle parklarımızdaki spor aletlerinin hepsini yeniledik.

KİLİMLİ HALKI İLÇEMİZDEN

GURURLA BAHSEDECEK

İlçemizde dokuz mahalle var. Hisararkası Mahallemizde su çalışmamız devam ediyor. Karadon ve Subatan Mahallelerimizde doğalgaz çalışması var. Belediye Sitesi ve Şehit Nuh Bak Caddemizde asfalt çalışmamız devam ediyor. Merkez Mahallemizde de parke yol çalışmalarımız devam ediyor. Şuan için 5 mahallemizde çok büyük çalışma içerisindeyiz. Kilimlili vatandaşlarımızın ilçemizden gururla bahsetmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

KİLİMLİ SAHİL YOLU CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla beraber uzun yıllardan beri beklediğimiz sahil projemizin çok daha hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Bu yol Kilimlimizin olmazsa olmazlarından ve bitmesini özlemle beklediğimiz projedir. İnşallah 2021 yılı sonunda Kilimli kavşağı Hisararkası mevkiinin tahkimatıyla beraber Aslan kayasının ışıklandırılması, Uzunkum tüneli, Mithatpaşa Tünellerinin tamamlanmasıyla beraber Kilimli-Zonguldak arası ulaşım çok daha kısa ve rahat olacaktır.

Bu yol Kilimlimiz için çok önemli. Bittiği zaman Kilimlimizin gelişmişlik ve geleceği açısından çok önemli olduğu aşikâr. Bu yolu artık bitmiş olarak görüyorum. Hedefimiz Kilimli’den başlayıp Çatalağzı, Muslu kısmından yolun Filyos’a ulaşmasıdır.

Sahil yolumuzun tamamlanmasına yakın da Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi ve Kilimli Belediyesi olarak Hisararkası ve Uzunkum bölümünde bulunan sahil yolumuzun çevresinde oluşturacağımız rekreasyon alanlarıyla beraber çok daha cazibeli, vatandaşlarımız ve çocuklarımızın çok daha kaliteli vakit geçirebileceği alanlar oluşturup cazibe merkezi haline getireceğiz.

Yine Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan, sahil projemiz için bir milyon liralık hibe almıştık. Ancak bunu şuanda aktif olarak kullanamıyoruz. Sebebi de projeyi düşündüğümüz yer ile ilgili yasal bir durum var. O durumu da aşmak üzereyiz. Bu gerçekleştiğinde Kilimli ilçemizin güzelliğine güzellik katacak bir proje ile vatandaşlarımızın daha rahat nefes alabileceği, çocuklarımızın çok daha eğlenceli vakit geçirebileceği bir oyun parkı da inşallah sahillerimize kazandıracağız.

İlçemizde bazı bölgelerde elektrik hatları döşendi.

Kanalizasyon hattımız var ama aktif değildi. Mahallelerimizde eski kanalizasyon hatlarını iptal ederek aktif hale getirmeye başladık.

Kilimlili vatandaşlarımızın, resmi işlerini halletmek için il merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı. Bunu ilçe içinde halledebilmelerini sağlamak için girişimlerimiz sürüyor.

Örneğin Kilimli halkının yıllardır noter eksikliği vardı. Bunun için milletvekillerimizle birlikte, Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül’e gittik. Bakanımızın talimatıyla beraber inşallah noter Kilimli’mize gelecek. Vatandaşlarımız il merkezine gitmek zorunda kalmayacaklar.

Kaymakamlık binamızın temelini atık şu an 3. katın inşatı devam ediyor. Kısa zamanda bitirilmesi hedefleniyor. İnşallah Tapu Kadastro Müdürlüğü de ilçemize gelecek.

Kilimlispor’umuz çok başarılı şekilde gidiyor. Kilimli sahamızda bir aydınlatma sorunumuz vardı. Bu eksikliğimizi yine milletvekillerimizle beraber Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na ilettik.

Artık geceleri bile müsabakalarımızın yapılabileceği bir aydınlatma sisteminin yakında ihalesi yapılacak.

Belediyemizin araç otoparkını genişleterek, ilçemiz mahalle ve sokaklarının da daha temiz olacağı yönünde seçim öncesi söz vermiştik. Bunun için yine milletvekillerimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan talep ettiğimiz fırçalı süpürme aracını ilçemize kazandırdık. Daha temiz bir Kilimli için çalışmaktayız. Bununla birlikte Belediyeler Birliğinden, daha iyi hizmet verebilmek için bir kepçe aracı da hibe olarak Kilimli’mize gelecek.

Sorunlarımızdan biri de ilçemiz sahil bandında bir dolgu imar planımımızın olmamasıydı. Sahilimizde, genişletme ve güzelleştirmek amacı ile çalışmalarımızı yapabilmek için bu eksiklikten dolayı kazma vuramıyorduk. Ancak şimdi bunu halletmek üzereyiz. Daha güzel bir parkı Kilimlili’lere yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz.

Yine milletvekillerimizle birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürünü ziyaretimizde, Kilimli deremizin ıslah talebimizi ilettik.

Gerekli proje çalışmaları şuanda yapılmakta. İnşallah önümüzdeki yıl Kilimli deresinin çirkin koku ve görüntüsünden kurtarılarak, ilçemizi daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz.

Biliyorsunuz üniversitemiz var. Dışarıdan gelen öğrencilerimizin kalabileceği bir yurt sorunu vardı. Seçim öncesi bunun tamamlanabilmesi için sonuna kadar destek vereceğimizin sözünü vermiştik. Zeminle ilgili ufak tefek sıkıntıları vardı, inşallah o da tamamlandı. Biliyorsunuz tek kat planlanıyordu ama zemin buna müsaade etmediği için iki blok olarak karar verildi. 250 kişilik yurt yapılacaktı, 450 öğrenciye çıktı.

Proje, belediye şantiyemizin ve karşısında kömür depolarının bulunduğu alanı kapsıyordu.  Depo sahibi 3 işadamımız gerekli özveriyi göstererek bizlere yerleri teslim ettiler. Yurt inşaatının da temeli atılmak üzere. Öğrencilerimiz ekonomik koşullarda ve çok rahat şekilde devletin imkânları ile bu yurtlarda kalabilecek.

Bu da öğrencilerimizin Zonguldak’taki yurtlara gidip gelmesini önlemek ve üniversitemizin gelişmesi büyümesi anlamında gayet iyi olacak.

BELEDİYE ALACAKLARINA KOLAYLIK SAĞLADIK

Kilimli’mizdeki kiracı olan esnaflarımızla belediye arasında maalesef bir uyumsuzluk vardı. Birikmiş kira borçları bulunuyordu. Bizde onlara bu kolaylığı sağlayabilmek ve daha rahat ticaretlerini yapabilmeleri için taksitlendirme imkânı sunduk. Esnaflarımızın çoğunluğu bunu iyi niyetle karşıladı ve taksitlendirme imkânına kavuştu. Hala taksitlendirmede bulunmayan esnaflarımızdan da gerekli özveriyi göstermelerini şahsen istedim.   Belediyemizin daha iyi hizmet verebilmesi için onların da bu özeni göstereceklerine inanıyorum.

Su borcu olan vatandaşlarımız için de yine aynı şekilde belediyemiz bir taksitlendirme imkanı sundu. Vatandaşlarımızın birikmiş su borçlarını daha rahat ödemeleri anlamında rahat bir çözüm ortaya koyduk.

Seçim öncesi sözlerimizden birisi de, Kilimli’de çeşitli noktalarda balık satışı yapan esnaflarımız vardı. Onları bir araya toplayıp, hem daha sağlıklı ve uygun koşullarda ticaretini yapabilmeleri, hem de vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bu ihtiyaçlarını görebilmeleri için balık satış noktalarını bitirdik. Esnafımız burada faaliyete başladı.

Daha düzenli bir Kilimli için hızlı bir şekilde ilerliyoruz.

Milletvekilimiz Polat Türkmen ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucu Radar Tepe sosyal tesislerimizi 20 yıllığına ilçemize kazandırdık. Bu tesisimizi çok daha düzenli ve tertipli hale getirerek, vatandaşımızın ekonomik koşullarda yararlanabileceği şekilde kullanıma açtık.

Göreve gelir gelmez, düğün salonlarımızda ve etkinlik yapılabilecek sosyal tesislerimizde halkımızın çok daha rahat yararlanabilmesi için yüzde 50’ye varan ciddi indirimler yaptık.

Bu yıl da zam yapmadık aynı şekilde devam ediyor. Ama dünyayı saran pandemi nedeni ile bazı kısıtlamalar zorunlu olarak uygulanıyor.

TOKİ

Seçimlerden önce TOKİ sözümüz vardı. Bunun için girişimlerimizi yaptık. İki bölge düşünüyoruz. İnşallah buradaki bazı mülkiyet sorunlarımızı halledebildiğimizde önümüzdeki dönemde Kilimli’deki vatandaşlarımızın ekonomik koşullarda ev almalarını sağlamak için devlet güvencesinde bir TOKİ projesini de başlatmış olacağız.

MEZARLIKLAR

Kilimlimizin büyük sorunlarından birisi de mezarlıklardı. Maalesef bakımsız, izbe bir haldeydi. Alternatif mezarlık alanı oluşturduk. Mevcut mezarlıklarımızı daha aktif kullanımı için çalışmalar başlattık. İnşallah vatandaşlarımız cenazelerini daha sorunsuz defnedebilecekler.

SORUNLARA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Geldiğimizde mahallelerimizin bütün alt yapı sorunlarını tek tek çözeceğimize söz vermiştik. Örneğin Belediye Sitesi mahallemizde yaklaşık bir kilometrelik doğalgaz çalışması yapıldı. Yollarımız mahvolmuştu. Oradan yeni kanalizasyon sistemi geçmiş ancak ev bağlantıları yapılmamıştı.

35 yıl önce döşenen su boru hattı vardı. Ekiplerimizle görüş alışverişi yaptık. Buradaki su hattını da değişmeye karar verdik.

Parkesini döşeyerek bir daha uzun yıllar bir sorunla karşılaşılmayacak şekilde bu hizmeti burada tamamlamak üzereyiz.

 Şuan, Mahallelerimizin bir çoğunda lokal de olsa bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Elektriği geçmişse, doğalgazı yapılmışsa, kanalizasyon ev bağlantılarını yapıp, içme suyu boru hatlarını değiştirip vatandaşlarımızın uzun yıllar bu sorunlarla karşılaşmayacaklarını taahhüt edebiliyoruz.

MUHTARLARIMIZ GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ

Muhtarlarımızla sık sık beraber oluyoruz. Mahallelerimiz, sokaklarımızın, Kilimlimizin sorunları hakkında beraber istişarelerde bulunup, yine beraber hareket ediyoruz. Çünkü muhtarlarımız mahallelerimizde bizlerin gözü kulağı.

Vatandaşlarımız öncelikle muhtarlarımıza geliyorlar, onlar da bize iletiyorlar. Biz de gereken sorumluluğumuzu yerine getirerek mahallelerimizin sorunlarını hızlı bir şekilde gideriyoruz.

BELEDİYENİN İTİBARINI SAĞLADIK

Göreve geldiğimizde Kilimli belediyesinin vatandaşla ve esnafla arası çok kötüydü.

Kilimli Belediyemizin itibarını düzeltmeye çalışıyoruz. Ayriyeten, belediye personeli ile belediye arasında sıkıntılar vardı.

Örneğin; işçilerin yıllarca birikmiş ikramiye alacakları vardı. Biz geçtiğimiz yıl, hem Ramazan, hem de Kurban Bayramı öncesinde işçilerimizin ikramiyelerini ödeyerek, onların aileleri ile birlikte bayramlarını çok daha rahat bir şekilde geçirmelerini sağladık. Geçmiş alacaklarının da büyük bir kısmını ödedik. Böylelikle Kilimli belediyesine daha çok güvenmelerini sağladık.

İşçilerimizle karşılıklı olarak yeni bir sözleşme yaptık. Yine emekçi kardeşlerimizin emeğini vererek, onların daha istekli şekilde Kilimli’mize hizmet etmelerini sağlamış olduk.

PANDEMİDE ÜST DÜZEY ALARM!

Bölüm mahallesinden çarşı merkezine kadar geçen derelerimizi temizlettik. Geçtiğimiz yıllarda zamanında müdahale edilmeyen larvasit çalışmalarını, vatandaşlarımızın yazı daha rahat geçirmeleri için bu yıl erken başlattık.

Ardından patlak veren COVİD 19 salgını nedeniyle tüm personel olarak alarm durumuna geçtik. İlçemizde bulunan öncelikle kamunun ortak kullandığı okul, cami, hastane, halk otobüsleri, kamu kuruluşlarını ve eş zamanlı olarak özel işletmeleri dezenfekte etki. Pandemi için gerekli sarfiyat malzemeleri halkımız için temin ettik.

Sokağa çıkma yasağı süresince Vefa Destek Gruplarımız halkımızın ihtiyaçlarını evlerine kadar aralıksız ulaştırdılar. Dünyayı her alanda sarsan bu salgın sürecini birlik ve beraberlik içinde inşallah atlatacağız.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Biz sosyal bir belediye olmaya çalışıyoruz. Bunun için gencinden yaşlısına, okullardan, camilerimize kadar dokunarak, eksiklerini gidererek ilerlemeye çalışıyoruz. Çünkü biz tabiri caiz ise Kilimli belediyesi olarak buranın abisiyiz.

Bize ihtiyaç duyan tüm kurumlarımıza elimizi uzatıyoruz. Okullarımızın eksiklerini gideriyoruz. Camilerimiz için şuan temizlik çalışması başlattık. Durumu olmayan öğrencilerimize yardımlarda bulunuyoruz. Bu kapsamda 500 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk.

Kilimli’de kadınlarımızın daha sosyal olabilmelerini sağlayabilmek için bir dernek çalışmamız da var. Bu dernek sayesinde çok daha aktif şekilde hem bayanlarımıza ulaşacağız, hem de evlerinde yaptıkları ürünleri satabilecekleri bir alan oluşturacağız. Aile bütçelerine katkı sağlamaları için imkân tanıyacağız.

Belediye olarak, imkânlarımız doğrultusunda herkese sahip çıkarak, kucaklayacağız. 

BİRLİK BERABERLİK

Genel olarak baktığımızda, Zonguldak, Kozlu, Kilimli belediyeleri ile birlikte üç milletvekilimiz Sayın Polat Türkmen, Sayın Ahmet Çolakoğlu, Sayın Hamdi Uçar ile beraber çok güçlü bir ekip olduk. Uzun zamandır Zonguldak’ımızın yakalayamadığı bir hava yakaladık. 

Hep beraber çok daha güçlü bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için ortak bir çalışma içerisindeyiz.

Bu zamana kadar bizden hiçbir şekilde desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki dönemlerde Zonguldak’ımıza, Kilimli’mize çok daha iyi hizmetler getireceğimize vatandaşlarımız inansınlar, güvensinler, müsterih olsunlar.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi